Sotsid ja Reformierakond toetavad presidendivalimiste esimeses voorus Nestorit, teises Kallast

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

nestor Foto: Arvo Tarmula

Eiki Nestorit toetavad presidendivalimiste esimeses voorus ka reformierakondlased. Arvo Tarmula

Täna kogunenud Reformierakonna juhatus otsustas toetada Sotsiaaldemokraatliku erakonna ettepanekut, mille järgi on presidendivalimistel riigikogu esimeses voorus kahe fraktsiooni ühiskandidaat Eiki Nestor ja teises ning kolmandas voorus Siim Kallas.

Reformierakonnal ja sotsiaaldemokraatidel on Riigikogus kokku 45 saadikut, presidendi valimiseks on vajalik 68 parlamendisaadiku toetus. Keskerakonnal on riigikogus 27 kohta, IRL-il 14. Vabaerakonnal 8 ja EKRE-l 7. “Olles konsulteerinud erinevate erakondadega näeme, et pakutud kandidaatidest on võimalus riigikogus valituks osutuda ainult Eiki Nestoril ja Siim Kallasel. Mõlemad kandidaadid omavad meie hinnangul vajalikku kogemust ja sobivaid isikuomadusi, et olla Eestile hea president,” ütles erakonna esimees Jevgeni Ossinovski eile Reformierakonnale ühiskandidaatide ettepanekut tehes.

„Leiame, et sotsiaaldemokraatide koostööettepanek on igati vastutustundlik ja riigimehelik ning me võtame selle vastu. See muudab tõenäolisemaks võimaluse president riigikogus ära valida, mis ongi Reformierakonna eesmärk,“ ütles Rõivas.

„Kindlasti ei ole Reformierakond presidendivalimiste nimel nõus toimivat valitsust lõhkuma,“ toonitas Rõivas. Põhiseaduse kohaselt on presidendi valimine riigikogule pandud ülesanne ning Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus leiab, et seda ülesannet peavad rahvasaadikud ka täitma. Sellest tulenevalt kutsub sotsiaaldemokraatide juhatus Reformierakonda ja teisi erakondi koostööle, et valida riigikogus Eestile president.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Yria
7 aastat tagasi

Ja kumbki ei saa midagist.Allar Jöks on eesti järgmine president.