Laupäeval peetakse Läänemaa lahtised kergejõustikuvõistlused

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kergejõustik38Laupäeval on Haapsalu staadionil Läänemaa kergejõustiku lahtised kergejõustiku võistlused. Foto: Arvo Tarmula

Laupäeval algusega kell 11.00 saab Haapsalu staadionil toimuma suurejooneline kergejõustikuvõistlus.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldab koos Läänemaa kergejõustikuklubi ja Taebla valla spordiklubiga Läänemaa lahtised kergejõustikuvõistlused. Kergejõustikuvõistluse esimene eesmärk on pakkuda võistlusvõimalust kõigile kergejõustiklastele. Teiseks oluliseks aspektiks on peakorraldaja tahe tuua staadionile kergejõustikualad, mida Läänemaal korraldatavatel kergejõustikuvõistlustel juba ammu ei pakuta. Nii naistele, kui meestele on kavas seitse ala, neist kolm-neli on alad, mida harva siinsetel võistlustel näeme. 

Näiteks saavad naisjõustiklased võistelda lisaks traditsioonilistele 800 meetri jooksule, kaugushüppele, kuulitõukele ja kettaheitele veel sellistel aladel nagu vasaraheide, 200 meetri jooks ja 3000 m takistusjooks.

On oluline, et meie üsna heal tasemel sprinterid saaksid end kodustaadionil proovile panna ka 100 meetri jooksus. Näiteks Läänemaa meistrivõistlustel joosti aegu 13,0 sekundi piires. Kui laupäeval näeme 200 meetri jooksus osalejate hulgas samuti kiireid naisi, võib eeldada parimate tulemusi 26-27 sekundi ümber.

Heitjad-tõukajad, kes on suve jooksul näidanud Eesti noorte, kui täiskasvanute meistrivõistlustel häid tulemusi, saavad sama teha ka kodustaadionil. Hea on märkida, et selle aasta kevad-suve jooksul on Läänemaalt esile kerkinud mitmed noored perspektiivikad heitjad ja tõukajad. Just neid noori laupäeval võistlemas ka näeme. Lisaks pakume pikamajooksu huvilistele 3000 meetri takistusjooksu.

Meestele on põhialadest kavas kuulitõuge, kettaheide ja odavise. Tõelist vürtsi peaks pakkuma aga kavas olevad 400 meetri jooks, 1000 meetri jooks, 3000 meetri takistusjooks ja kolmikhüpe.

Heidetes-tõugetes võistlevad mitmed Eesti tipud, neist mitu meie omakandi meest. Samuti on võistlemas üsna mitmeid noori, kes kettast ja kuulist lugu peavad. Kõik kavas olevad jooksualad tõotavad samuti tulla eelregistreerijate põhjal huvitavad. Näiteks 400 m jooks võiks pakkuda häid aegu, sest stardijoonel on kiired sprinterid.

Põnev saab olema kolmikhüppevõistlus. Kuidas selle ala harrastamisega on ja mida pakutakse. Hea võimalus on nüüd olemas. Kindlasti on heal tasemel 3000 m takistusjooks, sest stardis on mitmed tugevad tegijad.

Osalejaid ka väljaspoolt

Võistlustele registreerimine kestab ja seda saab teha veel nädal aega ja ka võistluspäeva hommikul kohapeal. Palju on eelregistreerijaid ja osalejaid on hetkeseisuga Läänemaa valdadest Lihula, Hanila, Ridala, Lääne-Nigula, Kullamaa ja Nõva vallast ning Haapsalust ja Tallinnast. Pärnumaa valdadest Varblast ja Koongast. Samuti sportlased Harjumaalt.

Kergejõustikuvõistluse kolmandaks võtmeks tooksin ära huvitava fakti. Käesoleva aasta alguses valmis Lõuna-Läänemaa kõigi aegade kergejõustiku edetabel. Nii naiste, kui meeste alade esikümme. Kuidas saada võimalikke edetabeliparandusi. Ikka nii, et sportlased võistleksid. Selleks tuleb ka ise võistlusi korraldada. Üks suurem on nüüd tulekul. Lõuna-Läänemaa vallad Lihula ja Hanila tulevad kergejõustikuvõistlustele üsna soliidse koosseisuga. Sellel aastal on edetabelis juba kümmekond parandust tehtud. Võimalus seda teha on ka laupäeval Haapsalus.

Kõigile, eelkõige Läänemaa kergejõustikusõpradele julget pealehakkamist. Kõik võistlustel osalevad noored saavad näiteks heidetes-tõugetes kasutada omavanusele vastavaid vahendeid.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maestro
6 aastat tagasi

Kus on tulemused