Valge Daami laadalt saab osta Hillary Clintoni lemmikveini

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10

DSC_1067Haapsalu vinoteegi Mulliga ja Mulliga pidaja ning joogikoolitaja Aare Karolin valmistub degusteerima Hillary Clintoni poolt heaks kiidetud Gruusia veini. Foto: Lemmi Kan

Valge Daami laadal saab osta Gruusia veini, mille USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clinton on nimetanud oma lemmikveiniks.

Clinton maitses Kvareli Special Reserve Dry Red 2007 veini oma Gruusia visiidi ajal 2010. aastal ja kui uskuda interneti otsingust leitavaid viiteid, sai Clintonist pärast seda tõeline Gruusia veinide austaja. Kuuldused Clintoni kiidusõnadest Kvareli veini kohta lennutasid selle hinna kõrgustesse – kui algselt maksis Clintoni proovitud vein 13 dollarit pudel, siis nüüd juba 255 dollarit. Naljahambad on juba kuulutanud, et kui Clinton USA presidensiks saab, tõuseb veini hind veelgi.

Clinton pole ainuke, kes seda veini tunnustanud on. Eelmisel aastal pandi veinile Saksamaa suure rahvusvahelise veinikonkursi Mundus Vini kuldne pitser külge.

Kvareli veinimaja asub Tšikaani nime kandvas väikses linnakeses, kuulsas Kindzmarauli piirkonnas, 15 kilomeetri kaugusel Thbilisist. Haapsalus saab seda kuulsat veini praegu osta 50 euro eest.

Tartus saab Kvareli veinimaja veine osta aga iga päev kaubanduskeskusest Kvartal ja Aardla tänaval asuvast Gruusia kohvikust Marani, mida peab viiendat aastat Iason Adamashvili.

Mees on oma südameasjaks võtnud kvaliteetsete Gruusia veinide Eestisse toomise ja ütleb, et praegu on tema restoranis Eesti suurim ja parim Gruusia veinide valik. Aga plaanid on tal suuremad. „Järgmiseks Tallinn ja siis Pärnu,“ teatab ta.

Kas ka Haapsalu? Kes teab.
„Mulle väga meeldib siin,“ teatab mees ja lisab, et on siin juba korduvalt käinud.

Adamashvili tuli Gruusiast Eestisse viis aastat tagasi.
Vastuseks küsimusele, mis ta siia tõi, vastab mees: “Armastus.“

Fotod: Lemmi Kann

DSC_1050 DSC_1052 DSC_1056 DSC_1060 DSC_1063 DSC_1066 DSC_1067DSC_0004 DSC_0005 DSC_0008

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
AlexLotman
7 aastat tagasi

Georgia veinid on tõesti head, eriti veel pärast seda, kui neile sulgus põhjatu Vene turg, kuhu sai ka saasta müüa. Kusjuures nad kasvatavad jätkuvalt põhiliselt oma põliseid viinamarjasorte. Konkreetselt pr. Clintoni lemmikut pole veel maitsta saanud, aga üritan seda lähiajal teha.

hiireke
7 aastat tagasi

Ei osta ega joo seda,millel mammi
Clintoni maik juures on.Pöhimöte.

armastus
7 aastat tagasi

eurode vastu, ehk sisu ei maksa midagi, maksab disainitud taara

proobablii
7 aastat tagasi

meid in tsaina