Teletorn alustab taasiseseisvumuspäeva tähistamist konverentsiga

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Tallinna Teletorn alustab reedel Eesti taasiseseisvumispäeva tähistamist konverentsiga, millele järgneb laupäeval suur perepidu.

Augustis möödub 25 aastat Eesti taasiseseisvumisest, kusjuures Tallinna Teletornil oli 20. augusti sündmuste käigus eriline roll. Selle tähistamiseks toimub reedel kell 12-14 Teletornis konverents „August 1991“ ning kell 14 Aadu Jõgiaasa raamatu "Veretu võitlus Eesti eest 1991" esmaesitlus. Konverentsil võtavad sõna Raivo Vare, kes oli riigiminister üleminekuvalitsuses aastatel 1990-1992, samuti ajaloolane Küllo Arjakas ja 1991. aastal saatekeskuse peainsener Rein Ruudi.

Laupäeval kell 11-18 on Teletorni õuel meeleolukas perepäev, kus jagub nii püssipaugutamist kui ka mitmesuguseid tegevusi lastele. Huvilised saavad tutvuda Kaitseliidu, kaitseväe, politsei ja päästeameti varustuse ja sõidukitega, tutvustatakse esmaabivõtteid ning ohutuse tagamist liikluses, veekogudes ja muudes olukordades. Kaitseliidu Tallinna Malev viib läbi näidislahingu. Kolmel korral esineb Katseliidu Tallinna Maleva Orkester ning päeva lõpetab kell 17 algav ansambel Justament kontsert.

Kõik tegevused õuealal on tasuta. Igal täistunnil pääsevad soovijad torni vaateplatvormile mööda treppe, kus blokeeriti 1991. aastal Teletorni hõivata püüdnud dessantväelased.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments