Saarte vaheline praamiliiklus läheb üle sügisele graafikule

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

St OlaParvlaev St. Ola sõidab Rohuküla-Heltermaa liinil. Foto: Arvo Tarmula

Suvisel tipphooajal suursaartega laevaliiklust täiendanud parvlaevad Mercandia ja Harilaid lõpetavad 20. augustil reiside tegemise vastavalt tellimusele. Laevaliiklus läheb järk-järgult taas üle sügisesele graafikule, teatas Väinamere Liinid OÜ. 

Rohuküla-Heltermaa liini jäävad teenindama parvlaevad Regula ja St Ola. Kuni 20. augustini on nädalane reiside arv 170, millest 24 reisi tegi parvlaev Harilaid. 

Vastavalt tellimusele jätkub 28. augustini sõidugraafik 146 reisiga nädalas. 29. augustist – 4. septembrini on mandri ja Hiiumaa vahel 130 reisi nädalas ning enam ei toimu nädalavahetuse südaöiseid väljumisi, samuti jäävad ära tööpäevadel reisid kell 13.30 Rohukülast ja 15.15 Heltermaalt.

Kui 5.-18. septembrini on Hiiumaa ja mandri vahel nädalas 116 reisi, siis 19.-25.septembrini on tellitud 110 reisi, kus tööpäevadel on kaheksa reisi ühel suunal. Viimaseks septembri nädalaks väheneb reiside arv tööpäevadel seitsmele reisile.

Kuivastu-Virtsu liinile jäävad kuni Väinamere Liinide lepingu lõppemiseni ehk 30. septembrini sõitma parvlaevad Hiiumaa ja Ionas. Reiside arv langeb alates 21 .augustist seniselt 408 reisilt nädalas 300-le reisile. Alates 12. septembrist on iganädalane reiside arv 288.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindanud parvlaev Mercandia viiakse tagasi Helsingör-Helsingborg liinile.

Rohuküla-Heltermaa ja Virtsu-Kuivastu liinidel teenindati juulikuus rekordarv sõidukeid 134 131 sõidukit ja 362 843 reisijat. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli,+saarlane
7 aastat tagasi

Saarte vahelisest parvlaevaliiklusest pole kirjutises sõnagi – kõik on mandri ja saarte vahelised liinid. Saarte vaheline liini on näiteks Hiiumaa ja Saaremaa vahel.