Kaitseliidu Lääne malev sai juurde 20 väljaõppinud võitlejat

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kaitseliit sbk

Kaitseliidu Lääne malev sai juurde uusi väljaõppinud sõdureid. Foto: Jaanus Tameri

Möödunud laupäeval lõppes sõdurioskuste kursus ja Lääne maleva read täienesid 20 väljaõpetatud sõduri võrra. Kursus kestis 7 nädalavahetust ning lõppes nädala pikkuse väliharjutusega.

Sõdurioskuste kursuse annab kaitseliitlasele vajalikud teadmised ja oskused lahinguväljal hakkamasaamiseks sisaldades relva- ja laskeväljaõpet, välioskusi, topograafiat, meditsiini ja palju muud vajalikku. Väärtust kaitseliitlasele lisab asjaolu, et suur osa õpitust on rakendatavad ka tsiviilelus, sattudes õnnetusse või eksides sügiseses seenemetsas.

Kursust planeerides ja ette valmistades seadsime eesmärgiks ühelt poolt võimalikult hea väljaõppe andmise ning teisalt põhimõtte, et kursuslaste aeg on väärtuslik ning seda ei tohi raisata. Hea meel oli tagasisidest analüüsides leida, et mõlemad eesmärgid said täidetud. Kõige raskemaks (kuid samas ka parimaks) pidasid kursuslased lõpunädalat, mis toimus Klooga ja Piirsalu harjutusaladel täielikult välitingimustes. Köetud telki nägid kursuslased vaid ühe korra ja sedagi läbi termosihiku vaadeldes, nädal aega elati telkmantlist ehitatud varjualuste all kus uneaega oli 4 tundi ööpäevas.

Lõpunädala eesmärk oli kokku siduda kõik eelnevalt õpitu ning anda kursuslasele füüsilise ja vaimse stressi tingimustes võimalus kogeda, milleks nad tegelikult suutelised on. Kursuse ülemana oli mul hea meel näha arengut oskustes ja suhtumises kogu kursuse vältel, kuid suurim rõõm oli vaadata, kuidas üksikutest sõduritest kasvas meeskond, kes teineteist toetasid ja abistasid. Miks? Kui oskused annavad kindlustunde tegutsemiseks, siis meeskonnatunne ja teadmine et kaaslane aitab sind igas olukorras on üks vähestest asjades, mis aitab lahinguväljal ohtudega toime tulla.

Tahan tänada kursuslasi järjekindluse eest alustatu lõpule viia, ning nende lähedasi mõistva suhtumise eest, tuli ju kursusel osaleda pere ja igapäevaelu kõrvalt.

Lõpetuseks, mees või naine, kui sul on keegi, kes väärib hoidmist ja kaitsmist, liitu meiega! Täna suudab Kaitseliit Sulle tagada tasemel varustuse ja väljaõppe. Koos saame hakkama igas olukorras ja iga vastasega.

Jaanus Tameri,
kursuse ülem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lenin Raslivis
7 aastat tagasi

elades põrandaall lehtonnis Raslivi lähedal pani sm. uljanov oma eeskujuga aluse meie kaitseliidule, nüüd soovivad tuhanded elada mingi aeg metsas, onnis, et sarnaneda sm. uljanovile

Triibik
7 aastat tagasi

Ainus reaalne jòud,mis suudab vaenlasele pikemalt vastupanu osutada,on Kaitseliit. Need paar pataljoni,mis tegevarmeed on, teevad 10 vaenlase hàvitajat pulbriks paari pàevaga. Jube mòelda,et u.10 aastat tagasi tegi tollal Riigikaitse komisjoni liige esisots Mikser ettepaneku Kaitseliit laiali saata. Ise pole tyyp isegi ajateenistuses kàinud.

to kratt
7 aastat tagasi

Piinlik lugeda sinu jura.

mõtlemiseks
7 aastat tagasi
Reply to  to kratt

hei kas öeldi midagi valesti vä ? iseseisva riigi tunnused eestil ju puuduvad …

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  mõtlemiseks

Valesti saab öelda ainult siis, kui midagi öeldakse. Antud juhul on ainult hunnik lolle küsimusi….

to mõtlemiseks
7 aastat tagasi
Reply to  mõtlemiseks

Ja mis need tunnused siis on….

kratt
7 aastat tagasi

Eesti puhul on tänase seisuga tegemist okupeeritud maaga huvitav kelle huvide eest need niinimetataud väjaõppinud võitlejad võitlema hakkavad ? Kas juutide rahavõimu eest võitlemine ongi meie jaoks juba vabaduse sildi külge saanud ? Homme küüditab see sama riik need võitlejad soome tööle ja ongi kogu lugu.

kahjuks nii ta kipub olema jah
7 aastat tagasi
Reply to  kratt

jevr-opa, jevr-o, jevr-eistva. Pühakirjatekstina on meil kasutusel ju samuti piibel. Kahjuks ma ei mäleta seaalt mitte ühtegi eesti keelset nime ja jälle jõuame juutideni. Ristisõdadest osavõtmine on samuti tähtsam kui oma riigi ülesse ehitamine. See on süsteem, selles pole kahtlust.

ajalugu kordub
7 aastat tagasi

Eesti valmistub ette uueks maailmasõjaks ja tahab olla rinderiik.

mutionu
7 aastat tagasi
Reply to  ajalugu kordub

Si vis pacem, para bellum – kui tahad rahu, valmistu sõjaks.