Jaanus Getreu: lapsel peab olema trennis lõbus!

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Jaanus_Getreu

Jaanus Getreu. Foto: erakogu

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Lihula gümnaasiumi treener Jaanus Getreu kirjutab Postimehe arvamusküljel, et laste vähesest liikumisest ja sellest tulenevatest probleemidest on palju räägitud. Tartu Ülikooli spordipsühholoogia teadur Aave Hannus tõi oma arvamusloos välja teaduslikud numbrid meie laste liikumise kohta. See on probleem, sest vanasti ei saanud last õuest tuppa, nüüd toast õue. Mõne Hannuse väitega ei saa ma siiski nõustuda.

Olen alati suure umbusuga suhtunud erinevatesse uuringutesse, eriti neisse, mis seotud lastega. Kuidas need tehakse, kes on uuritavad, kui vanad, kus elavad, mis perest pärit, jne, jne. Igal nüansil on oma mõju.

Lugupeetud teadur toob välja fakti, et päevase vajaliku 60-minutilise mängimise ja liikumise saab Eestis kätte 25 protsenti, 5–17-aastastest koolilastest. Tekib küsimus, kus ja kellega see uuring tehti. Olen täiesti kindel ja võin täie veendumusega väita, et nii minu jalgpalliklubi kui ka Lihula gümnaasiumi lastest liigub raudselt iga päev 60 minutit ja rohkem, vähemalt 75 protsenti lastest.

Loe täiesmahus siit.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments