Haapsalu linn paigaldab 19 infotahvlit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

infotahvel haapsalu Foto: Tõnu ParbusFoto: Tõnu Parbus

Haapsalu Linnahooldus alustas täna linnavalitsuse tellitud infotahvlite paigaldamist linna ajalooga seotud oluliste objektide juurde.

Kokku on infotahvleid 19 ja need pannakse järgmiste isikute monumentide juurde: rahvaliikumise tegelane Bernhard Laipman; helilooja Cyrillus Kreek; Eesti kurortoloogia rajaja ja mudaravi algataja Carl Abraham Hunnius; luuletaja Ernst Enno; Haapsalu linnapea Hans Alver; misjonär Hedwig Büll; helilooja Pjotr Tšaikovski; helilooja Rudolf Tobias.

Samuti paigaldatakse infotahvlid kunstnik Ilon Wiklandi ja riigimees Jaan Poska kodumaja kõrvale. Kui ehitustööd Krahviaias läbi saavad, tuleb infotahvel ka kunstnik Ants Laikmaale pühendatud paviljoni kõrvale.

Tutvustavad infotahvlid saavad ka Vabadussõja monument, Võllamägi, Rootsiturg ja „Kepimurdja“ monument.

Hooneid tutvustavad infotahvlid paigaldatakse Jaani kiriku, Maria Magdaleena õigeusu kiriku, Püha Neeva Aleksandri õigeusu kiriku ja De la Gardie lossi juurde.

Infotahvlite sisu koostas Haapsalu linna arengu- ja muinsuskaitse spetsialist Ülla Paras.
Postid infotahvlite jaoks tootis Haapsalu ettevõte Metaller OÜ.
Haapsalu linna avalike suhete spetsialisti Tõnu Parbuse sõnul läks kogu projekt maksma 2300 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments