Juhtkiri: parkimise keerukas ülesanne

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

LE-25-logo2

Haapsalu linnavalitsus lubab välja töötada autode teisaldamise korra ning pärast seda leida firma, kes hakkab linnas autosid vedama kinnisesse parklasse. Nagu on lugeda tänase lehe uudisloost, on tegu keerulise otsusega, mille ettevalmistamine nõuab palju aega, aga loodetavasti juba järgmisel suvel on kõik palju parem. Mis läheb paremaks, jääb küll arusaamatuks. Ainus, kes sellest otsusest võidab, on firma, kes saab õiguse autosid teisaldada. Mõni linnalähedase parkimisplatsi ja puksiirauto omanik saab pisikese teenistuse.

Kõik teised osapooled osutuvad kaotajaks. Lääne Elu fotograaf sõitis eile mööda linna ja leidis taastusravihaigla eest sõiduauto, mis oli pargitud kollase joonega tähistatud alale. Viisakas autojuht nii ei teeks. Võib-olla oli autojuht ebaviisakas, aga võib-olla oli tal kiire. Taastusravihaigla sissesõidutee pole nii tiheda liiklusega, et sinna ajutiselt pargitud auto suure probleemi tekitaks. Teine koht, kus eile oli märgata üht valesti pargitud sõidukit, oli Kalda tänaval endise pritsimaja juures. Üks auto oli end parkinud ristmikule lähemale kui 5 meetrit. Seegi on mittetõsine rikkumine. Kitsastel tänavatel nagunii kiiresti sõita ei saa. Ju siis oli sel autoomanikul vaja minna poodi või söögikohta.

Kui nüüd need autod vedada linnalähedasse parklasse mõnesajaeurose trahvi eest, võidab küll formaalne õiguskord, aga kaotab kuurortlinna inimlik pale. Ohtralt autosid on Haapsalus ehk paar-kolm korda aastas. Siis võib tõesti nii olla, et mõni hoovivärav on umbe pargitud. Ajutise kahju kaalub üles aga Haapsalu hea maine. Kuurortlinnale pole vaja väiklase parkimiskontrolöri kuulsust. Nii taastusravihaigla kui ka peatänava ümbrus vajavad nüüdisaegseid parkimislahendusi, kuhu mahutada paisuv sõidukite vool. Parkimismajade või -platside ehitus on aga märksa keerulisem ülesanne kui sõidukite teisaldamismääruse koostamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu+Toomas
7 aastat tagasi

Vot niisugune lähenemine nagu eelmisel kommentaatoril on õige !!!
Pean kiiresti Tallinna sõitma,värav kinni pargitud-tühja sellest jala saan välja ja lähen autobussiga.

kuu
7 aastat tagasi

Ka meie värava ette pargitakse pidevalt. Jaaaa, see häirib vahel, ent ma ei arva, et see tõttu peaks sellist lokulauda lööma. Mingeid karistus ja äravedamise operatsioone korraldama.Miskipärast on jäänud mulje, et seal Lääne Elus on keegi, kes keerutab tolmu üles ja ei suuda hoida mõistlikku meelt. Suur-kontserdite õhtutel on teada , mis on tänavapildis tulemas . Kas need mõned tunnid kinniparkimist väärivad sellist sallimatust? Kui väga vaja teeots lahti hoida , panen sildi hoiatusega ise välja, ei murra konti. Palju reisinuna näen ka mujal maailmas tihedat ja valesti parkimist, ent ei koge sinna juurde sallimatust. On inimesi kes elavad näpuga… Loe rohkem »

Vasja+Vase+tänavalt
7 aastat tagasi

Haapsalu linnavalitsuses seisuga 08.08.2016 puudub liikluskomijon?!!!? Ka see valdkond nüüd “otsejuhtimse” all. Piisab Bobikust ja UAZ-ist.

Uskmatu+Toomas
7 aastat tagasi

Milleks ära vedada ja kulusid tekitada.Üks inimene trahvima,trahv kojamehe vahele aeg käima,kahe tunni pärast uus trahv aga 2 või 3 kordne.Meil peaks Haapsalus olema piisavalt endisi miilitsast väljakasvanud politseinikke.
Jääb ainult jõudu soovida !
Aga vist ei saa,tahab järsku mõni kõvem mees koera pissitada,lapsele kooli vastu minna või lapselast trenni viia jne.jne.

Kübe
7 aastat tagasi
Reply to  Uskmatu+Toomas

Võin ka trahviraha sisse kasseerima hakata aga ainult sularahas. Kust vesti saab?

juri
7 aastat tagasi

ainult autod ei pargi valesti,lausa suured liinibussid kõnniteel,vaata ise,kuidas mööda saad.

tallinlane
7 aastat tagasi

Vaba ja ilma tasuta parkimine ilma MUPOT-a ongi Haapsalu Nokia.Ei taha,et Haapsalu muutuks Tallinnaks.

Velirand to mko ja Kübe
7 aastat tagasi

Härrased, kust te selle tasulise parkimise siis nüüd välja lugesite?
Aga bardakk on Haapsalus parkimisega küll.
Oleks tasuline parkimine koos muponautidega, küll siis alles kõliseks!

Kübe
7 aastat tagasi

Olen nõus kollase vestiga parkimispileteid müüma. Kust vesti ja piletid saab?

mko
7 aastat tagasi

Elan peatänava ääres ja olen imestanud,et suurürituste ajal ei ole keegi värava ette parkinud.Haapsalus ei ole parkimisprobleemi,mingl tasulist ei ole mõtet paari suvekuu jaoks juurutada, kord juba kukkus läbi.

Eks nii ja naa
7 aastat tagasi

Kui sa oled ikka tunni, kaks või veel enam oodanud oma väravast väljasõitu ja linnas ei ole võimalust selle laubatu autojuhi auto äraviimiseks, siis see kuurortlinna pale mind ei huvita. Tahaks lihtsalt väravast välja!

Umm.
7 aastat tagasi
Reply to  Eks nii ja naa

Kõnest politseisse ei ole kasu? Võetakse autoomanikuga ühendust? Ei?

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Umm.

Autoomaniku telefon oli välja lülitatud. Telefoni kaasaskandmine pole kohustuslik!

Ummile
7 aastat tagasi
Reply to  Umm.

Olen ka ise sellega kimpus olnud nagu nii-naa. Kõne politseisse teinekord aitab, teinekord ei aita. Firma autod, mitu kasutajat, aegunud andmed jne. Ma olen korra ka oma lippaia ühe postidevahe lahti ühendanud, sest tõesti oli vaja kindlal ajal Pärnus olla ja aeg tiksus ja tiksus ja tiksus.Tõepoolest võiks olla võimalus jalus oleva auto eemaldamiseks.