Pärnumaa kergejõustiku meistrivõistlustelt kaks medalit

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Martin Teppan, Ainar-Sten Junker, Jaanus Getreu, Maria Reks

Martin Teppan, Ainar-Sten Junker, Maria Reks ja juhendaja Jaanus Getreu Pärnu uuendatud rannastaadionil. ERAKOGU

Vastvalminud Pärnu rannastaadioni kergejõustiku avavõistlusena toimusid 14.-15.augustil Pärnumaa lahtised kergejõustiku meistrivõistlused, kus Läänemaa kergejõustikuklubi noorsportlased tegid kahest isiklikku rekordit.

Tüdrukute B-klassi 800 meetri jooksus saavutas ajaga 2.40,93 II koha Maria Reks. Lihula gümnaasiumis õppiv ja igapäevaselt Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis jalgpalliga tegelev 14-aastane sporditüdruk parandas oma senist parimat tulemust 12 sekundiga. Pärnus joostud ajaga tõusis ta näiteks Eesti B-klassi tütarlaste 800 meetri jooksu hooaja edetabelis 38. kohale. Kui arvestada, et Mariale oli see esimeseks sääraseks jõuprooviks, siis annab see suure koguse eneseusku. Maria on üks sellel suvel Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Läänemaa kergejõustikuklubi koostööst välja kasvanud kergejõustikuga sinasõprust loonud noorest. Maria Reks oli näiteks 2016. aastal Eesti tütarlaste U15 jalgpallikoondise kandidaat.

Teise isikliku rekordi saavutas Ainar-Sten Junker. Eesti noorte meistrivõistlustelt mitmeid medaleid käimises ja takistusjooksus võitnud noorsportlane tegi hea võistluse meeste kõrgushüppes. Tulemusega 1.70 saavutas noormees kaheksa mehe konkurentsis viienda koha. Ainar-Sten oli väga lähedal ka 1.75 alistamisele, kuid paraku tuli latt õrnast puudutusest maha. Muidu poiste A-klassis võistlev 17 aastane kergejõustiklane tegi 1.70 ületamisega võimsa tõusu ka omavanuste poiste Eesti hooaja edetabelis. Kui 1. juulil Rakveres 1.60-ga Eesti noorte meistrivõistlustel kaheksanda koha saavutanud Junker oli ennem Pärnu võistlust paiknenud 59. tabelireal, siis Pärnus hüpatud isiklik rekord tõstis ta hoobilt 26 kohta kõrgemale 33. Tegelikult asuvad tabelis 1.70 alistajad kohtadel 21-33, kuid edetabelis paiknevad nad Junkeri ees tänus selle kõrguse varasemale alistamisele. Lihula gümnaasiumis õppiv Ainar-Sten Junker on lisaks kergejõustikumedalitele võitnus medaleid ka maadluse Eesti noorte tiitlivõistlustelt. Seega tegemist on väga mitmekülgse noormehega.

Meie maakonna üks parimaid kergejõustiklasi, mitmekordne Eesti noorte meister ja Baltimaade meistrivõistluste medaliomanik Martin Teppan tegi Pärnus kaasa oma lemmikalal. Meeste 800 m jooksus võistlev 16aastane sportlane sai ajaga 2.06.51 II koha. Viimati 17 päeva tagasi Balti maavõistlusel oma isikliku rekordi 2.02.75ni viinud noorsportlane tegi Pärnus südika jooksu. Esimese ringi 58 sekundiga läbinud Teppan oli esikohakonkurentsis veel 700 meetri peal, kuid siis kangestus. Tulemuseks siiski väga korralik II koht, kaheksa konkurendi hulgas. Martin Teppani jaoks on 2016 olnud imeline aasta. Noormees on parandanud isiklikke rekordeid 400 m jooksus, 800 meetri jooksus, 1500 meetri jooksus, 3000 meetri jooksus. Oma põhialal 800 m jooksus on tema rekord aastaga paranenud 8,13 sekundit! Martin Teppan asub poiste A-klassi hooaja edetabelis 800 m jooksus II kohal. Meeste edetabelis aga 27. kohal. Martin Teppan, nagu tema võistkonnakaaslasedki õpib samuti Lihula gümnaasiumis. Sügisel ootab ees gümnaasiumi esimene klass.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments