Väätsa rallisprindil pääses poodiumile viis läänlast

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

kalle kruusma

SU klassis võitis Kalle Kruusma (keskel). Foto: Kaido Saul

Korraldaja Igor Roosmaa oli ettevalmistanud väga huvitava raja, mis algas kiire osaga kruusal ja teine pool oli Väätsa asula vahel asfaldil, mis oli väga tehniline ja kitsate mahapööretega. Ilma poolest küll ei vedanud, sest vihma tuli väikeste vaheaegadega.

Kohale oli tulnud 77 võistlejat, kellest läänlasi 12. Neist viis lõpetas ka võistluse poodiumil. Võistlust alustasid veteranid. Vahelduvate eksimistega läinud võistluse võitis Toomas Lemberg, Hillar Kruusma oli teine ja Väino Tõkke kolmas. Võrumaa mees Mati Kuhi jäeti poodiumilt välja.

Järgmine klass, kus läänlased olid esindatud, oli J-16 ja siin sõitis Cärolyn Soidla Kalle Kruusma autoga kuna enda auto sai nädal tagasi kannatada. Cärolyn sõitis ilusti ja kindlalt ning poiste esiveoliste autode vastu ta seekord ei saanud. Cärolyn ise on väga rahul ja kui hästi läheb siis Vasalemmas on ta stardis juba oma uue autoga.

J-18 klassis oli stardis Ranno Kristmann ning tulemuseks oma klassi seitsmes koht. Stardis oli ta oma uue autoga esimest korda. 2WD-V klassis oli stardis Rauno Ollema ning 13 võistleja seas kaheksas koht.

2WD-S klassis läks heade lootustega starti sarja liider Marko Kukuškin. Paraku sõit ei klappinud ja nii tuli teise läänlase Valmar Gildeni neljanda koht järel viies koht.

4WD klassis oli üle tüki aja stardis Kaido Saul, kes oli küll natuke roostes. SU klassis oli seekord kümme võistlejat. Seekord õnnestus Kalle Kruusmal kahe esimese vooruga võit kindlustada ja nii jättis ta Egert Jakobi ja Aivo Täpsi välja selgitama poodiumi teisi astmeid. Lõpptulemus – poodiumi kõrgemal astmel kaks läänlast Kalle Kruusma, Egert Jakobi ning kolmas Raplamaa mees Aivo Täpsi. Läänlane Bruno Jakobi ütles, et tema oli esimeste kiiremate meeste järgi järgmine kiire esimene mees ja tulemuseks kaheksas koht.

Viimane sprindietapp toimub 3. septembril Vasalemmas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aadu
7 aastat tagasi

Rallisprindist oli asi kaugel – rahvasprint.

hmmm
7 aastat tagasi

pildi all vale jutt,kalle sõidab SU’s mitte 4wd’s