Maletaja Ottomar Ladva täitis kolmandat korda rahvusvahelise suurmeistri normi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Ottomar Ladva (hanna samosonerr) (1)

Ottomar Ladva täitis rahvusvahelise suurmeistri normatiivi kolmandat korda. Foto: Hanna Samoson / ERR

Riias 8.-14. augustini peetud male suurturniiril Riga Technical University Open 2016 täitis Ottomar Ladva kolmandat korda rahvusvahelise suurmeistri normi.

Ottomar kogus üheksast võimalikust punktist 6,5 punkti. Just niipalju punkte pidi maletaja koguma suurmeistri normi täitmiseks. Turniiril andis 6,5 punkti kümnenda koha. Võitis Ukraina suurmeister Martyn Kravtsiv seitsme punktiga. Turniiril osales 150 maletajat, kellest 15 olid rahvusvahelised suurmeistrid.

Rahvusvaheliseks suurmeistriks kinnitatakse Ottomar siis, kui ta FIDE reiting kerkib üle 2500 punkti. Praegu on tema FIDE reiting 2453, kuid sinna ei ole lisatud viimase kolme turniiri punkte. Ottomar Ladva isa Ailar Ladva arvutuste kohaselt peaks tema pojal olema 2490 punkti. „Natuke on veel puudu, kuid küll need ka mõnelt turniirilt kätte saab,” ütles Ailar.

Eesti maletajatest on varem rahvusvahelise suurmeistri tiitlini jõudnud Paul Keres 1937. aastal, Jaan Ehlvest 1987. aastal, Lembit Oll 1990. aastal, Mihhail Rõtšagov 1997. aastal, Kaido Külaots 2001. aastal, Igor Švõrjov 2005. aastal, Meelis Kanepi 2006. aastal ja Aleksander Volodin 2011. aastal. Naiste arvestuses on rahvusvahelise suurmeistri tiitlini jõudnud Larissa Volpert 1978. aastal ja Tatjana Fomina 2014. aastal. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments