Politsei: Uuemõisas jäi jalgrattur ülekäigurajal auto alla

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

PolitseilogoEile kella 17.23 ajal toimus liiklusõnnetus Lääne maakonnas Ridala vallas Uuemõisa alevikus, kus jalgratast juhtinud 17-aastane noormees ületas sõites reguleerimata ülekäigurada ning põrkas kokku sõiduautoga Audi A3, mida juhtis 24-aastane naine. Kiirabi toimetas jalgratturi Läänemaa haiglasse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
siiski,
7 aastat tagasi

maantee on kõigile liiklemiseks. Ja nende retuusides baikerite kiirused (keskm. ca 35 km/h) on ligilähedased aeglasematele mootorsõidukitele. Kergliiklusteele ei tohikski neid lasta, peavadki sõitma maanteel.

SS veteran...
7 aastat tagasi

ainukesed kes on mind pidanud napilt allaajama on politseisõidukid…napid..paarkümmend sentimeetrit..peale seda sõideti peatumata rahumeeli edasi…´Tartu linn Vanemuiselt pöördel Küüni tn.vana kaubamaja poole—aastal 2004?

Ei
7 aastat tagasi

maksa üksteist süüdistada.Kõik on surelikud nii autojuhid kui jalakäijad. Enneaugu ei tasu ise kippuda ega ka teisi tähelepanematusest või hoolimatusest teispoolsusesse saata.

Näh
7 aastat tagasi

Katrin ongi üks, kellele on meelde jäänud ainult lause esimene pool LE-st. Loe ikka lõpuni.

juss
7 aastat tagasi
Reply to  Näh

Veel üks näh, kes loetust aru ei saa!

Zerblat
7 aastat tagasi

Soodasid kohtab kõigi liiklejate hulgas – olgu nad siis autoga, rattaga või jalgsi. Ja näiteid selle kohta võiks ainuüksi Haapsalu piires tuua hulgi. Alles hiljuti üks naisautojuht kihutas reguleeritud ülekäigurajale, kui seal olid jalakäijad. Või siis noored ratturid, kellele on kiiver küll hoolikalt pähe litsutud, aga ohutusest pole vist sõnagi räägitud… või siis on miski seal kiivri all hauduma läinud, sest lausa keset sõiduteed vingerdades ja lollitades kihutavad lapsed (koos vanematega, muide) on päris õudne vaatepilt. Vanematel on suva ja lastel veelgi enam. Ja ega palju paremad pole ka jalakäijad, kes töllerdavad sageli sõiduteel, pea laiali otsas, ehkki sealsamas kõrval… Loe rohkem »

rattaga sõitmine liikluses on ...
7 aastat tagasi

need retuusides baikerid arvavad vapsee et nad on autod . laiutavad tee peal . jalgrattaga peaks keelatud olema auto teel sõitmine . enne ajagu mõni jalakäija rattaga pikali kui ise auto rattaste all lõppetaks … või ei `?

katrin
7 aastat tagasi

jalgrattur võib rattal ületada ülekäigurada kui ta liigub jalakäija kiirusel

Jah
7 aastat tagasi
Reply to  katrin

aga kui auto on lähemas peab andma teed või tulema jalgrattalt maha ja ületama tee jalakäijana

nipitiri
7 aastat tagasi

no nüüd käib üldistamine… isegi eelistan ülekäiguada ületada sõites, kuid eelnevalt kontrollin, kas autosid tuleb või ei ja kui tuleb, peatun ja panen jala maha. Kui mulle antakse teed, et võin üle minna, siis sõidan edasi… andke andeks, aga ei viitsi jalga tõsta igal korral. Muidugi palju on neid, kes ülbelt kimavad üle sõidutee. Kahjuks.
On ka muide selliseid autojuhte, kes enne sebrat aeglustavad, kui keegi ootab tee ületamist, ja kohe ka vajutavad gaasi uuesti põhja. Olen tallinnas selliseid näinud.

to nipitiri
7 aastat tagasi
Reply to  nipitiri

Kui nii teed , siis vajutan gaasi ja ajan su alla – saad viga , trahvi ja plekid veel mu auto remondi kah kinni !

Kübe
7 aastat tagasi

Mul ratast pole õnneks. Siis pole ka ohtu autoalla jääda 🙂

sahiibile
7 aastat tagasi

Liikluseeskiri ütleb, et rattur võib ülekäigurada ületada sõites, kuid tal ei ole eesõigust autode ees. Paraku on meie ratturitele kohale jõudnud ainult lause esimene pool.