Haapsalu korterite hinnad on aasta algusest tõusnud kolmandiku võrra

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

EESTI KAART NOOLTEGA_juuli
Kaart: Kinnisvarabüroo Uus Maa

Juulikuu kinnisvaraturg oli just selline, nagu suvine, puhkuste-aegne kinnisvaraturg ikka. Rahulik, kuid mitte loid, teatas kinnisvarabüroo Uus Maa oma juulikuu kinnisvaarturu ülevaates.

Uusarenduste korterid suuremates linnades annavad tehingustatistikas tooni, sest ka suviti käiakse notaribüroodes asjaõiguslepinguid vormistamas ning uusi eluasemeid arendajatelt ostjatele üle andmas.

Maa-ameti andmetel toimus juulis üle Eesti 3743 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on juunist 8,3% vähem. Mulluse juuliga võrreldes langes tehinguaktiivsus 8,4%.

Kuigi Haapsalu kinnisvaraturg juulis langes, püsis see siiski aasta keskmisel aktiivsustasemel. Maa-ameti andmeil sõlmiti 24 kinnisvara ostu-müügitehingut. Juunis oli vastav number 33 ning mullu juulis 54. Viimase numbri kohta olgu lisatud, et kuna mullu suvel müüdi hulk korterite hoonestusõigusi, siis üldstatistikas on tehingute number küll kõrge, kuid tegelikule korteriturule neil mõju pole.

Kortereid müüdi 14 (juunis 22), mille ruutmeetri mediaanhinnaks kujunes 587 eurot. Võrreldes juuni tehingutega kasvas hinnatase 22,3% ning aastavõrdluses 31,3%. Vaadates viimase 12 kuu tehinguid, võib öelda, et Haapsalu korteriturgu suured tõusud ja langused iseloomustavadki.

Juulis müüdi Haapsalus 4 eramut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
no kuule
7 aastat tagasi

SS +veteran. Häbene, mida kirjutad. Läheb aega palju läheb, aga rong tuleb. kahju kui sa siis alla kavatsed hüpata.

SS+veteran...
7 aastat tagasi

mõnigi võiks rongi alla hüpata oma lolli iba ga Haapsalu rongist…

.........
7 aastat tagasi

Haapsalu vajab hädasti rongi, et kiiresti Tallinnasse tööle jõuda! Kasvab linn ja kasvavad pered linna imelist õhku ja miljööd nautima!

JAH ÕHK
7 aastat tagasi

On tähtis tõesti kuid olgem realistid ,,tööd on vaja teha ja palka teenida, et seda õhku hingata ja rahulikus miljöös elada. Küllap mingi aja pärast on ka raudtee olemas–nii, et ärge müüge kortereid nii suure hooga. Võib juhtuda mõningate aastate pärast on hinnad laes ,kui kiirrong tegelikkuseks saab.

tegelikkus
7 aastat tagasi

jah, ka mina ootan rongi saabumist, mitte valget laeva:)

tegelikkusele
7 aastat tagasi

kui oleks kiirrong,mis viiks nii neljakümne minutiga Tallinna,siis käiks nii mõnigi seal tööl ja tuleks õhtuks Haapsallu.Paraku seda pole.Noored räägivad,et Haapsalus on tore ja rahulik, aga tööd ei ole.Seega lähevad Tallinna ja elavad hirmkallitse üürikates.Kahju….

tegelikkus
7 aastat tagasi

ohh, 1 vale sõna tuli kommentaari – “elada” asemel “sõita”.

tegelikkus
7 aastat tagasi

olgu, jätame kuurortlinna nime, aga õhk on siin kõige parem. Kas tõesti inimene enam aru ei saa, et elamine saastamata õhus on tähtsam, kui töötamine saastatud Tallinnas. Inimesed võiksid töötada Tallinnas, kuid elada tööle puhta õhuga elupaikades nt Haapsalus. Uskuge mind – õhk on varsti kõige suuremas hinnas.

vale tegelikkus
7 aastat tagasi

õige tegelikkus on see ,et hinda ei kujunda mitte kuurortlinna nimi vaid hoopis need tegurid ,et töökohti selles linnas pole ja paljud müüdavad pinnad on väga halvas seisus ja inetutes majades. Kes kuurorti tahab see ostab tuusiku ja mõnuleb ,mitte ei soeta endale 2/3 aastast tühjalt seisvaks korterit,sest Eesti suvi on heal juhul 3kuud kuurordikõlbulik
Ja pealinnaläheduses on Keila . Kloogarand. Laulasmaa ,Lohusalu, mitte Haapsalu

tegelikkus
7 aastat tagasi

aga miks Haapsalu kinnisvara hinnad peaksid odavada olema? See on ju kuurortlinn, pealinna läheduses, puhas õhk – siin peaksidki kõige kõrgemad hinnad olema, mitte Tallinnas tossu sees