Joobes juhi kaassõitja karistamise eelnõu võib valitsusse jõuda

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Viimaste aastate traagilisim õnnetus toimus augustis 2015 Kalakülas. Foto: erakogu

Justiitsministeerium kavatseb joobes juhtimise vähendamisele suunatud eelnõu, mis muuhulgas näeb ette ka roolijoodiku kaassõitjate karistamist, septembris valitsusse saata.

“Ministeerium analüüsib suve jooksul eelnõu kooskõlastamiselt saadud märkusi ja ettepanekuid. Septembris on plaan saata eelnõu valitsusse – selleks ajaks kujundame ka oma seisukoha nii kaassõitja karistamise kui ka teiste teemade kohta tulnud arvamuste osas,” ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik kolmapäeval BNS-ile. “Praegu saame öelda seda, et hetkel on töö veel pooleli,” lisas Tuulik.

Eelnõu täiendaks liiklusseaduse paragrahvi 28 lõigetega, mis kohustaksid sõitjal keelama juhil, kellel esinevad joobeseisundile viitavad tunnused, sõiduki juhtimise ning teadvalt sõita sõidukis, mida juhib joobeseisundile viitavate tunnustega juht. Politsei saab aluse hakata kaassõitjaid nende reeglite eiramise eest väärteomenetluses karistama.

Eelnõu seda aspekti on kritiseerinud õiguskantsler, siseministeerium ja riigikohus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Viirus
7 aastat tagasi

Küll saaks trahve teha, kui bussijuhil joove on. Samas võiks tervet Eestit trahvida, kui president tina paneb.

Tont
7 aastat tagasi

On viimane aeg sulgeda Tartu Ülikooli õigusteaduskond,sest on selge juristide ületootmine. Või muidu hakkavad nad üksteist süüdi mõistma.

Teadja
7 aastat tagasi

Millise valemiga saab kaassôitja teada juhi joobe vòi mittejoobe?Kas kórvalistuja peab olema selgeltnägija?Kes olid need lambapead kes sellise napaka seaduseelnóu algatasid?

tšeburashka
7 aastat tagasi
Reply to  Teadja

ühe õlle joovet kindlasti ei tuvasta, aga kui juhil on ikka rets parmu hais küljes – mis siin enam aru saada