Täna lõpeb Rehemäe küla rahvaküsitlus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

haldusreform_rehem2e kyla foto arvo tarmula

Rehemäe küla Miku talu perenaine Ragne Onemar on täiesti kindel, et Rehemäest peab saama Läänemaa küla. Arvo Tarmula foto

Täna lõpeb Risti külje all asuva Rehemäe küla rahvaküsitlus selle kohta, kas küla tahaks kuuluda Nissi või Lääne-Nigula valla koosseisu.

Küsitlusele oli täna pärastlõunaks vastanud 66 protsenti elanikke, st 26 inimest, ütles Nissi vallasekretär Mare Rabi. Nissi vald korraldas küsitluse posti teel, saates ümbrikus küsitluslehe inimestele koju ja need saatsid selle postiga tagasi.

Ümbrikud avatakse homme, siis selgub, mida rahvas on tahtnud.

Lääne-Nigula vald tegi mais Nissi vallale ettepaneku, et see loovutaks neile Lääne-Nigula külje all asuva Rehemäe küla. Ettepaneku aluseks oli kolme Nissi valla küla elanike soov kuuluda Lääne-Nigula  koosseisu. Rehemäe, Ellamaa ja Lepaste rahvas oli kogunud 80 allkirja. Et aga Lepastelt ja Ellamaalt oli allkirju vähe, ei küsinud Lääne-Nigula vald neid külasid endale. Rehemäe külast olid alla kirjutanud kõik 39 elanikku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments