Läänemaa naisjalgpallurid mängisid Balti turniiril

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Riias 4.-7.augustini toimunud naiste ja neidude U15 Balti jalgpalliturniiril tegid Eesti koondistes kaasa ka kaks Läänemaa naisjalgpallurit. See on jällegi suur kordaminek, sest pallimängualal rahvuskoondisse jõudmine ei ole Läänemaal just igapäevane. Viimastel aastatel on selle eest hoolitsenud just meie jalgpallurid. Naiste A-koondises mängis kaasa Ridalast pärit, kuid Taeblas treener Kairi Korpe käe all jalgpalluriks kasvanud Anett Vilipuu. Neidude U15 koondise eest tegi oma esimesed mängud Eesti eest Lihula tüdruk, Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubis treeniv, Jaanus Getreu õpilane Marjana Kuldsaar. Lisaks kolmele Balti riigile osalesid maavõistlusel esmakordselt ka Fääri saarte koondised. Anett pidi koos rahvuskoondisega leppima turniiril neljanda kohaga, Marjanale riputati kaela aga pronksmedalid.

Marjana Kuldsaar, uus nimi Läänemaalt pärit koondislaste hulgas

Selle aasta Balti turniir on eriline veel sellepoolest, et Läänemaalt on sirgunud jalgpallikoondislaste hulka uus mängija. Läbi aegade on Läänemaalt pärit naisjalgpallurite hulk, kes noortekoondisi,või A-koondist esindanud kaugelt üle kümne. Nüüd lisandus Marjana Kuldsaar.

„Olen nii rõõmus ja õnnelik selle üle, et koondisse pääsesin. See oli suur pingutus,” lausus meie noor sporditüdruk. Lõuna-Läänemaa JK noor poolkaitsja sai Balti turniiril väljakule mängudes Fääri saarte ja Lätiga. Mängus Lätiga, alustas ta kohtumist lausa algkoosseisus. Fääri saarte tüdrukutest käis meie noortel jaks üle, võit tuli tulemusega 2:0. Samas ei olnud mäng kerge ja võitlust oli palju.

Treener Katrin Kaarna sõnul oli just esimene mäng oluline. „Oleme selle koondisega just selleks turniiriks valmistunud juba jaanuarist saadik. Oleme palju õppinud ja tüdrukud on tublid ja kõigele hästi vastu pidanud.” Jah, just jaanuarist juuli lõpuni toimusid viis treeninglaagrit, läbi mille koondis kokku pandi.

Põnevad kohtumised peeti võõrustaja Läti ja Leedu vastu. Mõlemad kohtumised kaotati 1:2. „Läti vastu oli mäng nii ja naa. Kahjuks teisel poolajal enam jätkata ei saanud,” kurvastas Marjana. Nimelt tuletas ennast meelde vana seljavigastus. Leedu mängust treenerid meie noort säästsid. Kuid kaks esimest mängu Eesti noortekoondises on kindlasti meie noorele jalgpallurile tähtsaks verstapostiks. Neidude Balti turniiri võitis Leedu, kes võitis kõik kohtumised. Eesti koondis saavutas kolmanda koha. Marjana Kuldsaar elu esimesel suurturniiril seega pronksmedalil.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments