Hiiumaa lähedal läks ümber paat kolme inimesega

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

päästeamet

Hiiumaa lähedal läks pühapäeva õhtul ümber paat kolme inimesega, politsei- ja piirivalveameti merepäästjad ning Käina päästjad toimetasid inimesed ja paadi kaldale, kirjutab BNS.

Pühapäeval kell 19.21 sai häirekeskus teate, et Pühalepa vallas oli merel Heinlaiu ja Hiiumaa vahel, ümber läinud paat kolme inimesega, teatas Lääne päästekeskus BNS-ile. Teataja oli üks paadis olnutest ning tema sõnul oli kõigil kolmel päästevestid seljas. Sündmusele reageerisid nii Käina päästekomando päästjad kui ka PPA merepääste üksus. Merepäästjad jõudsid abivajajateni esimesena ning toimetas kõik kolm kaldale. Käina päästjad tõid kaldale ümberläinud paadi.

Meestel olid päästevestid juba paadis seljas ja vees said nad rahulikult ise endale abi kutsuda ning seda ka rahulikult oodata. Kahel paadis olnud mehel olid veekindlad mobiiltelefonid ning ühel tavaline mobiiltelefon, mis oli pandud veekindlasse kotti. Kaks veekindlusega telefoni lõpetasid vette sattudes töötamise ja abi said mehed endale kutsuda vaid telefoniga, mis oli pandud veekindlasse kotti.

Hiiumaa päästepiirkonna juhataja Hannes Aasma sõnul on Hiiumaal selle aastal koostöös PPA ning MTÜ-ga Hiiumaa Kodukant läbi viidud mitu veeohutuse õppepäeva nii kaluritele, kui ka ametikoolis väikelaevajuhtidele. „Eilne õnnetus on hea näide sellest, kuidas ohutuspäevad, -koolitused on olulised ning sealt saadud õpetussõnu arvesse võttes lõppevad õnnetused õnnelikult. Kui meestel päästeveste seljas poleks olnud ning ka telefoni, mis töötanud oleks, võinuks olukord kurvemalt laheneda, sest nagu hiljem selgus, sellel ajal merel teisi aluseid, kes neid märgata oleks võinud ning aidata, polnud,” selgitas Aasma pühapäevase sündmuse tagamaid. Aasma kutsus kõiki huvilisi ja meresõitjaid uutele koolitustele, mis leiavad aset Hiiumaal augusti lõpus ja septembri alguses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments