Saari teenindava leedulaste lennufirma juulikuu keskmine lennutäituvus on üle poole

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

saartelennuliinide_pardal
Lennukiga saartele. Foto: saartelennuliinid

Leedu ettevõtte Transaviabaltika teenindatav Saartelennuliinid juulikuine statistika näitab, et Tallinnast Kuressaarde ja Kärdlasse lendava lennuki täituvus on juba üle poole.

Transaviabaltika volitatud esindaja Rene Must ütles, et rõõmustamiseks on põhjust.

„Juulikuu näitas meile häid tulemusi ja saab tõdeda, et inimesed on altid lendama,” nentis Must. Tallinn-Kuressaare-Tallinn lendude täituvus ulatus 59%ni ja Tallinn-Kärdla-Tallinn 46%ni. Juulikuu lendude täituvuse keskmine oli 54,2 protsendipunkti.

“Kindlasti vajab märkimist ka asjaolu, et Saartelennuliinid on Tallinna Lennujaama märkmete kohaselt kõige punktuaalsem lennuettevõte, millel on 96% õigeaegselt väljunud lende,” lausus Must. „Lennunduses loeme hilinemiseks seda kui lennuk saabub või väljub lubatud ajast rohkem kui 15 minutit hiljem.”

Nädalas lennatakse 12 korda nii Tallinn – Kuressaare – Tallinn liinil kui ka Tallinn – Kärdla – Tallinn liinil.

Rene Musta sõnul annab ka Saartelennuliinid oma pisikese panuse mandri ja Hiiumaa, Kuressaare vahelistel sise- kui välisturismi ja tööelu edendamisel. „Meil on heameel järgmise eduka lennukuu täitumise üle – oleme oma lennuki pardal võõrustanud nii kohalikke lendajaid, turiste kui ka ärireisijaid,“ iseloomustas Must lennuperioodi ja lisas et praegune kogemus näitab, et populaarseimad lennupäevad on esmaspäevad, reeded ja pühapäevad.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hankel saarte lennuühenduse pidamiseks tegi kolmest pakkujast parima pakkumise just Leedu ettevõte Transaviabaltika, kes toimetab liinidel kuni 31. maini 2019.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volli,+saarlane
7 aastat tagasi

Lõpuks ometi tuuakse välja ka täituvus KAHE ERINEVA liini ja lepingu osas.

Siiani avaldati mingil põhjusel ainult kahe iseseisva liini ja lepingute keskmine.

Aga siin läheb kahjuks kirjutise lõpp käest ära – hankeD korraldas MKM aga ühe lepinu sõlmis Hiiu maavanem ja teise lepinu sõlmis Saare maavanem.