Omavalitsustegelased avaldasid Eiki Nestorile toetust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

eiki nestorKokku 51 omavalitsuse esindajat üle Eesti andsid oma allkirja presidendikandidaat Eiki Nestori (pildil)toetuseks. Läänemaalt on allkirja andnute seas Valdo Maisalu Haapsalu volikogust ja Lea Lai Lääne-Nigula volikogust.

Ühisavalduses rõhutatakse, et riik vajab tasakaalukat, kogemustega ja ühendavat presidenti ning parim sellele vastutusrikkale ametikohale on justnimelt Eiki Nestor.

„Eestit ootavad lähiaastatel ees suured muudatused, sest alustatud on kogu ühiskonda mõjutava haldus- ja riigireformiga. Seetõttu vajame just praegu sisuliselt ühiskonda liitvat presidenti,“ ütles üks allakirjutanutest, Tartu abilinnapea Jaan Õunapuu ning selgitas, et Eiki Nestor on endise regionaalministri ning staažikaima parlamendiliikmena kohalike omavalitsuste ja kogukondade muredega väga hästi tuttav. „Ta oleks kindlasti selline president, kelle jutule kohaliku elu korraldajad ja eestvedajad võivad rahuliku südamega minna – ta kuulab tähelepanelikult, mõtleb kaasa ja pakub lahendusi,“ rõhutas Õunapuu.

Avaliku toetuskirja ühe algataja, Riigikogu maaelukomisjoni esimehe Ivari Padari sõnul oli Nestori toetuseks allkirju koguda lihtne. „Ühes asjas sain viimase nädala jooksul küll kinnitust – Eikit teatakse, tuntakse ja usaldatakse igas Eestimaa nurgas ning inimesed on valmis selle ka kõva häälega välja ütlema,“ selgitas Padar.

Padari sõnul tunnetas ta selgelt, kuidas Eiki Nestori populaarsus ja toetus võimaliku presidendina näitab kasvutrendi. “Valimispäeva lähenedes hakkavad inimesed oma valikuid läbi mõtlema ning mida päev edasi, seda kaalutletum ja ka kaalukam on iga toetaja hääl,” tunnustas Padar avalikule ühispöördumisele allakirjutanuid.

Läänemaalt kirjutas pöördumilsele alla kaks, Hiiumaalt samuti kaks ning Saaremaalt kolm omavalitsustegelast.


Omavalitsuste esindajate pöördumine:

Eesti vajab tasakaalukat, kogemustega ja ühendavat presidenti

Lähematel aastatel on Eestis tulemas mitmeid suuri muutusi. Alustatud on haldus- ja riigireformiga. Eiki Nestor on endise regionaalministri ning õigusruumi muudatustega pidevalt kursis oleva inimesena kohalike omavalitsuste ja kogukondade muredega väga hästi tuttav. Eiki Nestor oleks kindlasti selline president, kelle jutule kohaliku elu korraldajad ja eestvedajad võivad rahuliku südamega minna – ta kuulab tähelepanelikult, mõtleb kaasa ja pakub lahendusi.

Eiki Nestor tegeles kaasamise ja muudatusi puudutavate rühmadega läbirääkimisega juba siis, kui kaasamine ei olnud veel moesõna. Ta teab väga hästi, et oma töös kogenud inimesi tasub kuulda võtta.

Eiki Nestor on staažikaim riigikogu liige, olles riigikogus juba 24. aastat. Ta on olnud mitmekordne minister ja seda väga keerulistel aegadel. Keegi ei kujutaks Eestit ette ilma haige- ja töötukassa või tänapäevase pensionisüsteemita, mille üks alusepanijatest Eiki Nestor oli.

Kodanikena oskame Eesti tervishoiu- ja sotsiaalsüsteemi suhtes olla väga kriitilised, kuid Euroopas ja maailmas laiemalt ringi vaadates on Eesti tervishoiukorralduses üks eeskujuriike ning meie sotsiaalsüsteem ei ole küll rikkalik, kuid ta on olnud stabiilne. Oma saavutuste juures on Eiki ise alati samuti kriitiline ja nõudlik, aga ka oma nõudmistes järjekindel. Olgu lapsetoetuste tõus, tööõnnetuskindlustus või töötajate tervisekulude vabastamine erisoodustusmaksust – kõigist nendest teemadest on Eiki rääkinud kümneid aastaid ja lõpuks saavad need tehtud.

Oma saavutuste ajalooraamatutesse raiumise asemel on ta alati asunud uute algatuste juurde, sest inimeste heaolu reaalne suurendamine on tema jaoks olnud alati tähtsam välisest aupaistest.

Eesti vajab presidenti, kes ei näi, vaid on inimene inimeste hulgast. Ta peab oskama inimestega rääkida ja suhestuda. Eiki Nestor on inimene, kes oskab suhelda erinevate inimestega printsidest bussijuhtideni. Ta seisab veendunud demokraadina selle eest, et kuulda oleksid ka vähemuste või teisitimõtlejate mõtted, isegi kui ta ise nende mõtetega ei nõustu. Dialoogi ja sisulise arutluse jaoks peab kõiki kuulama ja kõigiga rääkima. Ja Eestis ei leidu kedagi peale Eiki, kes selles parem oleks.

Eiki Nestor on Eestile parim president!

Gustav Kotkas, Emmaste volikogu liige; Aigar Kalk, Haanja volikogu esimees; Valdo Maisalu, Haapsalu volikogu liige; Anne Lõssenko, Haaslava volikogu liige; Hardi Volmer, Harku volikogu liige; Lembit Vainumäe, Hiiu volikogu liige; Eveli Lilleoja, Imavere volikogu liige; Arno Kannike, Jõelähtme volikogu aseesimees; Erik Raud, Jõgeva linnavolikogu liige; Ene Mikk, Kareda volikogu liige; Siim Riisenberg, Kehtna volikogu aseesimees; Mati Õunloo, Keila volikogu liige; Arno Rossmann, Kohtla volikogu esimees; Eduard Odinets, Kohtla-Järve volikogu liige; Jaanus Alliksoo, Koigi volikogu II aseesimees; Astrid Ojasoon, Kose volikogu aseesimees; Jaanis Prii, Kuressaare volikogu liige; Aarne Lember, Laimjala volikogu esimees; Tea Kallaste, Lasva volikogu liige; Lea Lai, Lääne-Nigula volikogu liige; Kairi Kell, Meeksi volikogu liige; Heiki Johannes, Narva-Jõesuu volikogu liige; Marika Saar, Nõo volikogu aseesimees; Kulno Klein, Paide volikogu liige; Maire Püss, Pajusi volikogu liige; Urmas Paju, Palamuse volikogu liige; Tiit Kaasik, Pihtla volikogu esimees; Aare Järvik, Puurmani volikogu esimees; Margus Oro, Põltsamaa linnavolikogu aseesimees; Timo Varik, Põlva volikogu liige; Piret Hallik-Sass, Pärnu volikogu liige; Rannar Vassiljev, Rakvere volikogu liige; Tiit Tammsaar, Rapla volikogu II aseesimees; Kerli Kõiv, Rõuge volikogu liige; Artur Murumets, Räpina volikogu liige; Jüri Morozov, Saare volikogu liige; Sirje Simmo, Tabivere volikogu esimees; Anto Liivat, Tallinna volikogu liige; Ene Augasmägi, Tapa volikogu liige; Tõnu Ints, Tartu linnavolikogu liige; Jaan Õunapuu, Tartu vallavolikogu liige; Olga Kaljuste, Tootsi volikogu liige; Vello Ohu, Türi volikogu liige; Heiki Luts, Vaivara volikogu esimees; Jüri Teder, Valga volikogu aseesimees; Randel Länts, Viljandi volikogu liig; Raivo Heinmets, Viru-Nigula volikogu liige; Ene Liivamägi, Võru linnavolikogu liige; Ülo Kõivo, Värska volikogu aseesimees; Margit Lugna, Väätsa volikogu esimees; Jana Morozov, Ülenurme volikogu liige

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
2. kodanik
7 aastat tagasi

Lihtne ja liigutav pöördumine, mida lugedes lausa pisar tuleb silma. Pöördujad oleksid võinud veel lisada, et arvestades maailmavaadet, saaks Nestorist kindel Toomas-Hendrik Ilvese kursi jätkaja. Kuigi praeguse presidendi tegevus ei ole viimasel ajal leidnud kõigi kodanike mõistmist, ei maksaks sellel ennast häirida lasta, sest tegemist on siiski lihtsalt ainult marginaalse enamusega.

IRWQ
7 aastat tagasi

Need on ju vaid omavalitsuse liikmed , mitte aga valijamehed – võib olla saab sellest nimekirjast ( suurem osa nimesidki ei ütelnud midagi ) valijameesteks vaid kümmekond , nii et pole mõtet pasunat juba puhuda !

kust
7 aastat tagasi

häälte ostmiseks raha tuleb, idast või läänest

Herbert+ving
7 aastat tagasi

Võ derzites prosto deneg net andis medvedev hea soovituse!

....
7 aastat tagasi

Ei, ei, ei Nestorile ja Kallasele!

Hardi
7 aastat tagasi

Oi õudu, mitte Nestor!

Juss
7 aastat tagasi

Eiki Nestor president? Kas töesti
ei ole nende allakirjutanute seas
ühtegi inimest,kelle vanemate pensioni on see nestor ära susserdanud.Kas ta ise saab elatud
300-400pensiga.Lihtrahvas ja köik
need pensionärid vihkavad teda kogu
hingest ja see teie avaldus on soola raputamine haigele kohale.
Tänan teid väga.300-400eurose pensiga.