Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi pidas üheksandat aastat lastelaagrit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Jalka laager Foto Siive KnäzevaFoto: Siive Knäzeva 

Juba üheksandat aastat korraldas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi oma klubi noortele spordilastele jalgpallilaagri.

Suvine jalgpallilaager on klubi jaoks üks tähtsamaid ettevõtmisi. Väga oluline, et klubil on laagrid, turniirid ja jalgpallipäevad traditsiooniks saanud. Läbi nende pöörame lastele tähelepanu ja lapsed saavad sellest kõigest osa.

Üheksa aastat järjest korraldatud laagrid on toimunud Paatsalus, Üdrumal, Tuksis, Kuressaares, Virtsus. Erinevad kohad jalgpallilaagri korraldamiseks on valitud selle järgi, mis on parasjagu laagri eesmärk. Aastate jooksul on klubi noored jalgpallurid laagerdanud väiksematest väiksemates maakohtades, nautinud seal suverõõme, mänginud palli, lustinud meres. On oldud laagris, kus ise on tulnud ehitada jalgpalliväljak ja väravad, laagrit on tehtud ka ühe lapsevanema kodutalus. Ja osaletud rahvusvahelisel jalgpalliturniiril, kus laager ja turniir kokku tulnud viia.

Viimased aastad on laagrikohaks olnud Virtsu, kus sealse kooli head sportimis- ja elamistingimused on meie ootustele igati vastanud. Lapsed on Virtsu laagrit alati oodanud ja samas tekitab ka noorte jalgpallurite tulek suvisesse Virtsusse alati parasjagu positiivset elevust nii sealsetes lastes kui ka täiskasvanutes. Ka sedavõrd, et mängudest ei ole eemale jäetud ka kohalikke spordihuvilisi lapsi. Peetud on isegi sõpruskohtumisi kohaliku võistkonnaga.

Väikese maaklubi jalgpallilaagris on erinevas vanuses ja erinevate oskustega noori sportlasi. Ja nii ongi see suureks väljakutseks  treeneritele ja lastevanematele, kes suvel lastega töötavad, et laager ühes rütmis hingama panna.

Selle aasta jalgpallilaagris oli koguni kolm suunda. Esiteks Eesti noorte meistrivõistlustel mängivate U14 poiste ettevalmistus sügisringimängudeks, nooremate poiste oskuste täiendamine ja viimaks jalgpallurite, kes tegelevad ka kergejõustikuga, selle ala tõhusad treeningud. Just erinevad eesmärgid näitavad klubi sisu ja mitut tegevusvaldkonda.

Kõik, mis plaani sai võetud, kõik sai ka tehtud. Kaks väga intensiivset treeningut päevas olid Eesti noorte meistrivõistlustel mängivatele poistele väga tähtsad. Iga laagris tehtud treening oli erineva iseloomuga ja erineva ülesehitusega. Suvisest puhkuseolekust treeningrütmi tulek ei olnudki nii raske ja treeningud läksid poistel päev-päevalt kvaliteetsemaks.

Nooremad klubi jalgpallurid said hakkama just neile pandud ülessannetega. Kolm noort jalgpallineidu, kes sellest aastast ka kergejõustikuga lähemalt turvust teinud, said treenida rahulikus stressivabas keskkonnas ja parandada treeningpäevade jooksul oma tehnikaarsenali ja ka oma tulemusi. Lisaks oli treeningute kõrval piisavalt vaba aega, mis täideti erinevate mängudega. Samas toimus läbi laagripäevade erinevatest ülessannetest koosnev laagrivõistlus, kus proovile tuli panna nii kiirus, osavus, täpsus kui ka teadmised.

Kõige selle eest, mis lapsed rõõmsaks tegi, suur tänu ka kokk Eha Knäzeva, Virtsu koolijuhataja Airi Aavik, Virtsu kooli majandusjuhataja Jüri Mõniste. Ja eriti lapsevanemad Siive Knäzeva ja Vaido Noor.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments