Haapsalus üles võetud film “Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat” jõuab kinno

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

9. septembril jõuab kinno Janno Jürgensi uus lühimängufilm "Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat". 39 minuti pikkune tundlik ja isiklik film on ühest soliidses eas härrasmehest Aleksandrist (Evald Aavik), keda tema eluõhtul kiusatakse. Kiusajaiks on vanamehe enda lapsed, põhjuseks üks suur ja uhke maja, mis asub mõnikümmend meetrit merest. Ainus, kellega vana mees mõistliku juttu ajada saab ja maailma asjade üle arutada, on tema seitsmeaastane pojapoeg Karl.

Film on tõuke saanud mitmest keerulisest peresisesest varajagamisjuhtumist, arenenud sellest üldisemaks mõtiskluseks elust ja surmast ning tõstatab küsimuse, mis siis õhtu lõppedes tähtis on.

"Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat" linastub 9. septembrist kinos Sõprus ja 16. septembrist Haapsalus, seejärel suurtemates ja väiksemates kinodes üle Eesti.

Film on üles võetud Haapsalus ja selle lähiümbruses. Tegemist on sama meeskonnaga, kes tõid mõne aasta eest vaatajateni lühifilmi "Distants", mis linastus Locarno filmifestvalil ja mitmekümnel festivalil üle maailma. Filmi tootmist toetas Eesti Kultuurkapital

"Räägitakse, et tomatid armastavad rokkmuusikat"
Osades: Evald Aavik, Tiina Tauraite, Oliver Linnas, Timur Ilikajev, Rain Simmul, Taavi Tõnisson jt.
Režissöör: Janno Jürgens
Stsenaarium: Anti Naulainen, Janno Jürgens
Operaator: Mart Raun
Kunstnik: Eugen Tamberg
Helirežissöör: Indrek Soe
Helilooja: Liisa Hirsch
Monteerija: Martin Männik
Produtsent: Kristjan Pütsep
Tootja: Alasti Kino OÜ

Fotod: Alasti Kino

Evald_Aavik_Janno_Jurgensi_filmisRezissoor_Janno_JurgensKaader filmist 4

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see et....
7 aastat tagasi

Pealkirjast on juba aru saada, et tuleb taas selline tüüpiline Eesti kinotükk, täis uimasust, metafoore ja diipi kunstitegemist, et juba enne filmi nägemist läheb süda pahaks.

Taivo
7 aastat tagasi
Reply to  see et....

Kasutasid enda lauses sõna “metafoor”. Deep. Aga nüüd lauta tagasi!