TS Laevad ostis Regula Saaremaa Laevakompaniilt 4 miljoni eest

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Regula Rohukülas 003 (Urmas Lauri) (12)
Parvlaev Regula Rohuküla sadamas. Foto: Urmas Lauri

Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad sõnul läks parvlaeva Regula soetamine Saaremaa Laevakompaniilt (SLK) maksma 4 miljonit eurot.

Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad soetas varulaeva Regula 4 miljoni euroga. Kokkuleppel Tallinna Sadamaga andis AS Saaremaa Laevakompanii nõusoleku parvlaeva Regula müügihinna avalikustamiseks, teatas Tallinna Sadam.

TS Laevade juhi Kaido Padari sõnul oli tegemist kahe ettevõtte vahelise tehinguga, mille mõlemad pooled on rahul. “AS Tallinna Sadam on võtnud endale kohustuse riigi ees ja selle täitmiseks vajati vastavalt hanke lepingule ka jääklassiga varulaeva,” ütles pressiteate vahendusel TS Laevade juhatuse esimees Kaido Padar.

“Valisime mitmete pakkumiste vahel ja suhtlesime kokku 27 ettevõttega. Lõppvalikus oli kuus laeva ja Regula oli meile soodsaim hinna ja kvaliteedi suhtelt,” rääkis ta. “Varulaevaks ei ole arukas soetada kallist alust kai äärde seisma,” lisas Padar.

TS Laevade sõnul on Tallinna Sadamal oktoobrist lepingujärgselt kohustus 24 tunni jooksul reageerida ning leida asenduslaev, kui peaks tekkima ootamatusi. “Kui hakata alles siis otsima asenduslaeva, oleks see võimatu, varulaev peab kohe olemas olema,” rääkis ta.

Padar lisas, et parvlaev Regula on varuks ka tulevikuks, juhul kui on vaja kõrgperioodil Saaremaa ja Hiiumaa liinidele korraga kokku viit laeva, et rohkem ja kiiremini reisijaid teenindada.

Algselt teatas Tallinna Sadam konfidentsiaalsussätetele viidates, et laeva müügihind jäi 4 kuni6,5 miljoni euro vahele. Parvlaev Regula mahutab 400 reisijat ja 80 sõiduautot. Laev antakse TS laevad kasutusse alates 1. oktoobrist.

Regula on tehingu järel seatud TS Laevade kasuks ka 2,4 miljoni euro suurune hüpoteek, riigifirma sõnul on see summa, mille peab müüja firmale hüvitama, kui laeval esineb üleandmise järel puudusi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments