Täna paigaldati Eesti-Läti-Vene piiride ühinemiskohta piiripost number 1

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Piiripost nr 1Võrumaal Misso vallas Pedetsi jõe kaldal paigaldati täna Eesti-Läti-Vene kolmikpunkti piiripost number 1. Tseremoonial osalesid president Toomas Hendrik Ilves, siseminister Hanno Pevkur ning Politsei- ja Piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher.

Politsei- ja Piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri sõnul on piiriposti number 1 paigaldamine Eestile märgiliselt tähtis. „See on paljude inimeste elutöö,“ sõnas Vaher. „Idapiiri tähistamist ja väljaehitamist on meie piirivalvurid oodanud aastaid. Ajal, mil olukord Euroopa Liidu välispiiril on ärev, annab riigipiiri väljaehitamine Eesti inimesele rohkem kindlustunnet. Korrastatud piirijoon võimaldab meil kinni pidada inimesed, kes soovivad ebaausalt siseneda Eestisse,“ ütles Vaher.

Piiripost number 1 paigaldatakse Pedetsi jõe äärde, kus algab piir, mille lõik on Meeksi ojal püsinud samal kohal enam kui 800 aastat ja tegu on teadaolevalt ühe vanima Põhja-Euroopa piirilõiguga.

Eesti-Venemaa piirijoone väljaehitamise algust tähistav esimene piiripost number 2 paigaldati idapiirile 17. novembril 2015. aastal. Juuli seisuga on piirile paigaldatud 21 piiriposti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ilmselt
7 aastat tagasi

ajutine