Homsest näeb Haapsalu linnagaleriis Marge Monko näitust

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Marge Monko näitus.

Marge Monko näitus „Sina” avatakse homme kell viis õhtul.

Marge Monko näituse „Sina” pealkiri on laenatud Vaino Vahingu 1973. aastal avaldatud samanimeliselt romaanilt, mis keskendub autori ja tema naise vahelistele suhetele.

„Erinevalt tavapärasest armastusloost sisaldab teos psühholoogilisi mänge, kirjeldades eelkõige autori enda egotrippe ja provotseeritud afekte ning pakub oma ambivalentsuses mõtteainet, kuidas ja mil määral on võimalik inimpsüühes toimuvaid teadvustamatuid protsesse kirjeldada ja kujutada. Kokkuvõtvalt võib öelda, et see on ka teema, mida püüan käesoleval näitusel puudutada,” ütles Marge Monko.

Väljapanek koosneb paaril viimasel aastal valminud fotodest, videotest ja installatsioonidest.

Marge Monko (sünd 1976) on õppinud Eesti kunstiakadeemias ja Viini rakenduskunstide ülikoolis fotograafiat ning töötab fotograafia, video ja installatsiooniga. Monko on esinenud isikunäitustega Tallinnas, Helsingis ja Budapestis ning Viini moodsa kunsti muuseumis ja  osalenud rahvusvahelistel näitustel. Monko on Ida- ja Kesk-Euroopa kunstiauhinna Henkel Art Award 2012 laureaat, aastatel 2013–2015 osales ta stuudioprogrammis HISKis (Higher Institute for Contemporary Art) Gentis, Belgias ning 2015. aastal ISCP (International Studio & Curatorial Program) residentuuris New Yorgis.

Näitus kestab 4. septembrini.

 
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tere
7 aastat tagasi

Vabandust ma ei lugenud pealkirja

Tere
7 aastat tagasi

Kus see näitus avatakse?