Aasta taluks kuulutati Anno talu Hiiumaalt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Gunnar-ja-Mariana-Aug-e1468846191491
Gunnar ja Mariana Aug. Foto: Eestimaa talupidajate keskliit

Laupäeval kuulutati juba 25. korda toimuvatel Eesti talupäevadel välja parimad talud kolmes kategoorias, üldvõitjaks ja ühtlasi parimaks tootmistaluks krooniti Anno talu Hiiumaalt.

Hiiumaal Käina vallas Utu külas olev Anno talu, mille peremees ja perenaine onGunnar ja Mariana Aug, tegeles varem piima tootmisega ning selle ümbertöötlemisega. Taasiseseisvunud Eesti esimeses tunnustatud talumeiereid pidanud pererahvas loobus lüpsikarjast ammu enne praegust piimakriisi.

Nüüdseks jalutavad Anno talu rohumaadel ainult lihaveised ja aastas saadetakse taluväravast välja umbes 60 lihalooma. Pererahvas võtab aktiivselt osa kohalikust elust ja lihaveise kasvatajate üritustest. Kogu tootmine on mahetunnustatud, aidates sel moel säästa kohalikku loodust ja tagades loomade heaolu.

Jänedal toimuvatel talupäevadel selgus veel parima alternatiivse tegevusalaga talu, milleks sai Pruuli-Kaska Võrumaalt, noortalunike kategoorias triumfeerisid sama maakonna ettevõtjad Linda Pajo ja Kermo Rannamäe Andri-Peedo talust.

Aasta talu üheksa nominendi seas oli ka Ege ja Gert Kanarbiku osaühing Vormsi MT, mille põhitegevus on lihaveiste kasvatus ja rannaniitude hooldus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments