Algas Lääne Elu olümpiaennustus

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rio_de_Janeiro_bid_venues_for_the_2016_Summer_Olympics
Võistluspaigad. Kaart: Felipe Menegaz, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=10276398

Rio de Janeiro suveolümpiamängude avamiseni on jäänud kümme päeva. Rio on aegade jooksul olnud paljude seiklejate ja õnneotsijate sihtpunkt. Nüüd siis ka maailma parimail sportlastel.

Kindlasti ootavad neid ees 17 palavat võistluspäeva. Rio manab paljudele meist silme ette niigi kuuma kliima, aga ehk aitab seda leevendada teadmine, et tegelikult valitseb lõunapoolkeral praegu talv.

Euroopa televaatajaid ootavad ees erutavad, aga ka kurnavad ööd. OMi põnevamad heitlused toimuvad ju eurooplaste öötundidel.

Lääne Elu ennustusvõistlus koosneb 21 küsimusest. Üldse on võimalik koguda 32 punkti, millele võib viimane küsimus Eesti medalisaagi kohta lisa tuua.

Näiteks kui Eesti ei võida ühtegi medalit (hoidku muidugi sellise õnnetuse eest!), teenib õigesti pakkunu 2 punkti. Kui aga Eesti võidab näiteks kolm medalit, teenib õigesti ennustanu 2 + 3 ehk 5 punkti. Kui mõni julge ennustaja pakub 8 medalit ja meie vahvad atleedid saavadki sellega hakkama, lisab selgeltnägija oma kaukasse 2 + 8 ehk 10 punkti.

Kaheksa medalit ei ole sugugi võimatu ilmaime (seni on eestlastele edukaim 1936. aasta Berliini OM, kus võideti ühtekokku seitse medalit). Kes julgeks aga praegu, käsi piiblil, vanduda, et mõni Eesti ketta- või odamees ei jõua mingil juhul pjedestaalile? Või et epee individuaalturniiril ei võida Nikolai Novosjolov või mõni naisvehkleja medalit? Sama kehtib ka tõstja Mart Seimi ja maadlejate Epp Mäe ning Heiki Nabi kohta.

Seitse medalilootust on juba välja pakutud, aga kellelegi neist ei julge isegi 50% tõenäosusega seda lubada. Küll aga suudavad selle protsendi ületada (kuigi napilt) meie epeenaiskond ja sõudmise neljapaadi meeskond. Aga ka nende medalivõit pole veel kivisse raiutud. Ennustajaile meeldetuletuseks, et võistkondlik medal läheb kirja ühe eest.
Põhiliselt on küsitud Eesti sportlaste kohta. Lisaks on kolm küsimust maailma tippsportlastest.

Kas Jamaika supersprinteri Usain Bolti topeltkullavõidud jätkuvad ning kas hollandlanna Dafne Schippers suudab mustanahalisi välejalgu edestada – need küsimused erutavad praegu paljusid kogu maailmas. Kas USA korvpallimeeskond suudab oma mitme tähtmängija puudumisele vaatamata olla teistest üle või mitte?

Mängude ajal teeme ka korra või kaks vahekokkuvõtte. Parimaile muidugi auhinnad, võimalik on ka eriauhindade väljajagamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jokker
7 aastat tagasi

Mida siin ennustada kui ei teagi keda võistlema lastakse. Pigem tulemusi mis ilma dopinguta tehakse , vot see oleks ennustamist väärt. Aga see on vaid minu arvamus ja osa ei võta.

JFK
7 aastat tagasi

Kas ennustame seda hr.Paljasmma,et kui palju võidetud medalitest on veel 10 aasta pärast kehtivad?