Andmekeskuse rajamine on jäänud toppama

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Arhitekt Raimo Klesment esitles teisipäeval Haapsalus andmekeskuse detailplaneeringut. Esiplaanil andmekeskuse makett vaadatuna Niine tänava poolt. arvo tarmulaFoto: arhiiv

Selle aasta veebruaris sai Hispaania ettevõtjate suurejooneline plaan rajada Haapsallu andmekeskus linnavolikogult rohelise tule.

Pool aastat hiljem on andmekeskuse tuleviku asjus võtnud maad vaikus. „Linn menetles detailplaneeringu lõpuni ning sealt edasi info puudub,” ütles Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus. „Linna poolt on kõik tehtud, aga kuidas nemad oma asju ajavad, ei ole meie pädevad kommenteerima.”

Mingi kontakt on linnal hispaanlastega Parbuse sõnul siiski olnud, kuid midagi konkreetset ei ole võimalik praegu öelda.

Grupp Hispaania ettevõtjaid tuli 2014. aasta sügisel välja ideega rajada Haava tänavale endise lihakombinaadi territooriumile IT-seadmete majutamiseks mõeldud andmekeskus, kus võiks tööd saada kuni 200 inimest.
Projekti algfaasis hindasid arendajad keskuse eeldatavaks ehituskuluks 60–200 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
naljatilk
7 aastat tagasi

ettepanek: eesti ulmepeainn haapsalu!

Viljo
7 aastat tagasi

nendest LV .fantastika ja ulme valdkonda kuuluvatest lubadustest ja rajatistest võib varsti lausa Haapsalu Eepose välja anda…

ahh
7 aastat tagasi

tühja neist uutest ehitistest ja uutest töökohtades…. arutame parem haldusreformi üle,vaidleme,mis nime üks või teine koht endale saab….need on ju asjad,mis meid edasi viivad.

Veel Riigimaja
7 aastat tagasi

Ja kusjuures, Riigimaja arutelu hakkas juba siis ringlema, kui hr N.Suur oli esimest korda maavanem. Vahapeal käis ära, tuli tagasi. Nüüd jälle vaikus. Küllap on nii mõnigi teine hea projekt kellegi ametniku lauasahtlisse “unustatud” või keegi ei viitsi enam nende “vanade” mõtetega tegelda. Mõtted ka pensionile saadetud.

Riigimaja
7 aastat tagasi

Ja Riigimajast on ka järele jäänud vaid ULME.
Endiselt asub politseteenistus Lossiplatsil, vana nimega passilaud Jaama tänaval, pensioniasju ajame surnuaia teeristis ja nii ta kulgebki…. Kunagi pidi Riigimaja ju Uuemõisa Tallinna maanteele tulema, seal, kus praegu igav umbrohi ja tühi väli terenab (Uuemõisa bussipeatuse vastas – lahe poolne väli).

Madis
7 aastat tagasi

Andmeladu, spa tagalahele, golfirada koos kortermajadega, Vormsi IT keskus, Läänemaa värav, .. – kõik puhas ulme ja neid asju aetakse ainult stardirahade kättesaamiseks. Aga andmelao detailplaneeringu kinnitamisega kinnistas linn need varemed lnnapilti pikaks ajaks.

aga
7 aastat tagasi

ridalas rohuküla külje all elavad tuhanded jaapanlased keda sajad eestlased teenindavad, tööd on nii nagu raba, ka salajõel keeb vilgas jaapani pensionäride elu, selle möla uskumise ja rahva lollitamise ning muude muinasjuttude eest taebla sepp ridalas kinga saigi, palju aga arendajalt fuuri sai jääb saladuseks

valla
7 aastat tagasi

see-eest tulevad kreutzwaldi tänavale elumajad. ehitus on alanud.

seebiooper
7 aastat tagasi

sama seis Peterburi seksitähe siia asumisega

einoh
7 aastat tagasi

need hispaanlased on mingi fondi puugid, kus jagatakse mingeid rahasid mingi asja alustamiseks, nii nad kagu aeg miskit alustavadki