Haapsalu linnavalitsuse korraldatud krundioksjonil müüdi esimene kinnistu

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

lõokese tn krunt osta.eeLõokese 22 krunt leidis omaniku. Foto: osta.ee

Täna keskpäeval leidis Haapsalus Lõokese tänaval asuv krunt osta.ee keskkonna oksjonil 13 000 euro eest omaniku.

Haapsalu linnavalitsus pani eelmise aasta lõpus osta.ee keskkonnas oksjonile üheksa elamukrunti Ungru tee ja Kiltsi tee vahelises parkmetsas. Kõnealused krundid asuvad Tulbi, Lõokese ja Kuldnoka tänaval. Neist kaheksa on eramukrundid ja üks suurem ridaelamu krunt.

Jaanuaris toimunud esimene oksjoniperiood päädis nulliringiga. Kruntide alghinnad algasid siis 21 000 eurost ja ulatusid 33 500 euroni. Haapsalu aselinnapea Peeter Vikman ütles toona, et krundid lähevad mõne aja pärast kordusoksjonile.

"Seekord on oksjonil kolm krunti. Neist soodsaim 13000 eurose alghinnaga ning kalleim 15500 eurose alghinnaga," ütles Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Esimene, kõige soodsama hinnaga krunt müüdi alghinnaga – täna keskpäeval lõppenud oksjonil osteti ära krunt aadressiga Lõokese 22 hinnaga 13 000 eurot.

Teised oksjonid lõppevad vastavalt teisipäeval ja kolmapäeval.

"Kui eelmine kord olid kõik krundid korraga müügis, siis seekord linn muutis müügitaktikat ja pani krundid kolmekaupa müüki. Samuti ei lõppe kõik oksjonid ühel ajal, vaid päevase vahega. Seda selleks, et kui mõni ostusooviga isik näiteks ei võida oksjonit, saab ta osaleda järgmisel oksjonil," selgitas Parbus.

Parbuse sõnul läksid seekord krundid oksjonile volikogu poolt kehtestatud hindadega.

"Haapsalus mujal ei ole praegu saada ühtegi nii soodsat kõigi kommunikatsioonidega krunti, kui praegu oksjonil olevad," märkis ta
ja lisas samas, et huvi kruntide vastu võib vähendada asjaolu, et krundi jaoks ilma lisatagatiseta pangast laenu ei saa.

Umbes poolte kruntide müügist saadav tulu on sisse arvestatud ka selle aasta eelarvesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
7 aastat tagasi

Aga kus on tagatis,et kòrvalolev varjupaik seal yht kinnistut àra ei osta ning pagulaskeskust ei tee ?? Ùle Eesti on ju ainult Tallinn ja Haapsalu olnud nòus moslemi illegaale vastu vòtma…