Pühapäeval on Läänemaal avatud kaheksa talu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Martna roosikasvataja Airi Erit 003
Martna roosikasvataja Airi Erit. Foto: Urmas Lauri

Üle-eestilisel avatud talude päeval sel pühapäeval avab külalistele uksed kaheksa Läänemaa talu.

Kolm talu on avatud Martna vallas: kanepikasvatusega tuntust kogunud Tammejuure talu Suure-Lähtrus, hobuse- ja veisekasvatusega tegelev Kalda talu Putkastes ja roosikasvatusega tegelev Eriti talu Kuluse külas.

Kaks talu on avatud Hanila ja kaks Ridala vallas: Hanilas Ranna rantšos saab imetleda mitmesajapealist koduloomaperet, Saleveres Aaviku talus uurida köögiviljakasvatamise nippe. Lootsikuga sõita ja noori õunapuid imetleda saab Ridala vallas Haeskas Tuulingu puhketalus, koduõlut mekkida ja garaaži piiluda Üsse külas asuvas Uuehansu talus (Jaan Kelneri värkstuba).

Lääne-Nigula vallas Uuskalda spordi- ja puhkekülas saab maapurjekaga sõita, täiendada oma hoidisevaru ja osta sõstraid ning kui on kalameestel kalaõnne, siis vaadata pealt, kuidas kala suitsutatakse, suitsukala mekkida ja koju kaasagi osta.

Kogu Eestis on pühapäeval avatud 235 talu. Avatud talude päeva peetakse teist korda, mullu osales 147 talu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments