Ilmajaam lubab soojust ja niiskust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ilmakaart 2016-07-22 14.08.40

Kaart: Riigi Ilmateenistus

Ilm on homme ja ülehomme soe ja kohatiste hoovihmadega. Esmaspäevast neljapäevani jääme väheaktiivsesse rõhuvälja. Meie kohal on ebapüsiv soe ja niiske õhumass, kus päevasel ajal arenevad mitmel pool rünksajupilved ja on äikest. Äikesega võivad kaasneda kohati ka tugev vihmasadu ja rahe ning olla tugevaid tuulepuhanguid.

Laupäevaks (23. juuliks) madalrõhuala kese eemaldub kagusse ja kõrgemates õhukihtides saab valitsevaks kõrgrõhuala. Maapinna lähedal jääme aga madalrõhuala ja kõrgrõhuala vahelisele alale. Öö on sajuta, päeval sajab mitmel pool mandril hoovihma (saju tõenäosus 25-50%), kuid sajuhulgad on väikesed. Põhjakaare tuul nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 13..17, päeval 20..26°C.

Pühapäeval (24. juulil) on Läänemere kohal nõrk kõrgrõhuala, ida poolt ulatub meieni kauge madalrõhuala serv. Öö on sajuta, päeval sajab kohati hoovihma, on äikesevõimalus. Kõige väiksem, alla 25% on sajuvõimalus Lääne-Eestis, Ida-Eestis on sajuvõimalus suurem (50-75%). Puhub nõrk põhjakaare tuul. Sooja on öösel 14..18, kohati sisemaal langeb 12, päeval 22..27°C.

Esmaspäevast neljapäevani jääme väheaktiivsesse rõhuvälja. Meie kohal on ebapüsiv soe ja niiske õhumass, kus päevasel ajal arenevad mitmel pool rünksajupilved ja on äikest. Äikesega võivad kaasneda kohati ka tugev vihmasadu ja rahe ning olla tugevaid tuulepuhanguid.

Esmaspäeva (25. juuli) ja teisipäeva (26. juuli) on öösel sajuvõimalus alla 25%, kuid päeval sajab mitmel pool hoovihma ja on äikest. Saartel jääb ka päeval hoovihmavõimalus alla 25%, mandri lääneosas on 25-40% ja Ida-Eestis 75% ringi. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, kuid äikesega võivad kaasneda tugevad tuulepuhangud. Õhutemperatuur on öösel 13..18, päeval 22..27°C.

Kolmapäeval (27. juulil) ja neljapäeval (28. juulil) on öösel sajuvõimalus alla 25%, kuid päeval sajab mitmel pool hoovihma ja on äikest (sajuvõimalus üle Eesti 50-75%). Puhub nõrk muutliku suunaga tuul, kuid äikesega võivad kaasneda tugevad tuulepuhangud. Õhutemperatuur on öösel 13..18, päeval 22..27°C.

Reedel (29. juulil) on võimalus, et lõuna poolt tugevnev kõrgrõhuhari ulatub Eestisse. Sellisel juhul on lootus kuivemale ilmale. Tuul on jätkuvalt nõrk. Sooja on öösel 12..18, päeval 22..26°C.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments