Rõivas: Reformierakonna presidendikandidaat selgub 3. augustil

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Taavi Rõivas Haapsalu Uksetehases 076 Taavi Rõivas
Peaminister Taavi Rõivas. Foto: Urmas Lauri

Reformierakonna esimees Taavi Rõivas kinnitas kolmapäeval Eesti Päevalehe avaldatud infot, mille kohaselt selgub valitsuskoalitsiooni juhtpartei presidendikandidaat 3. augustil.

Reformierakonna juhatus teeb 3. augustil otsuse, kas presidendikandidaadiks saab Siim Kallas, Marina Kaljurand või Urmas Paet, kirjutab Eesti Päevaleht.

Reformierakondlased möönavad, et kuigi neil on kolm kandidaati ja kõigi nende üle juhatus ka arutab, valitakse lõpuks siiski kahe – Siim Kallase või Marina Kaljuranna – vahel.

Teadaolevalt ei kavatse ei Kallas ega Kaljurand loobuda ja valiku peab tegema juhatus, mille koosolekule on alati oodatud ka riigikogu fraktsiooni liikmed. Reformierakonnas arvatakse, et kui juhatus ja fraktsioon hääletaksid, võidaks Kallas. Kuna aga Reformierakonnas otsuseid hääletuse teel vastu ei võeta, tuleb vaielda ja lõpuks konsensuslikult otsustada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Ailia
7 aastat tagasi

kindlasti saab Kaljurand ja punkt.Peabki saama!

seaduse vastu?
7 aastat tagasi

Kaljuranna ema ja isa ei olnud ta sündimise ajal Eesti kodakondsusega,seega ei saagi ta kandideerida.

vaielge
7 aastat tagasi

ei saa neist presidendiks kumbki