Lasteaed “Vikerkaar” saab Eesti-Šveitsi ühisprogrammist raha juurde

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vikerkaare lasteaia avamine19
Lasteaed "Vikerkaar". Foto: Arvo Tarmula

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal allkirjastas käskkirja, millega riik toetab täiendavalt 322 000 euroga viie ühiskondliku hoone energiasäästlikumaks muutmist. Eesti-Šveitsi koostööprogrammist rahastatakse Rakvere lasteaeda „Rohuaia“, Haapsalu lasteaeda „Vikerkaar“, Alu hariduskeskust ning Väätsa põhikooli ja eakate kodu.

Kokku maksab „Energiasäästu suurendamise avalikes hoonetes ning uute ehitusstandardite väljatöötamise projekt“ ca 7 miljonit eurot, millest 5,86 miljonit tuleb Šveitsi ning 1,14 miljonit eurot omafinantseeringuna Eesti poolt.

Alates 2019. aastast peavad kõik uued Eestis ehitatavad avaliku sektori hooned olema liginullenergia lahendusega ning aastaks 2021 peavad seda olema ka kõik teised rajatavad hooned.

Liginullenergiahooned pakuvad tavaliste hoonetega võrreldes märgatavalt väiksemat küttekulu. Keskmise 75m2 suuruse korteri puhul on liginullenergia lahendusega küttekulu umbes 45% väiksem kui ehitades praegu kehtiva miinimumstandardi alusel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vanem
7 aastat tagasi

Tore, et on ilus ja renoveeritud lasteaed, aga kas siis teised lasteaiad siin linnas peavadki hakkama saama omavahenditega, sest linnal raha pole ja hea ei seisa selle eest? Ja kui lapsevanemadki suudavad koostöös lasteaiaga luua midagi, siis kohe kiidab linnavalitsus, kui tublit tööd nad on teinud, unustades tegeliku raske vaeva nägijad!!!

Agu'sa
7 aastat tagasi

Voib olla parandavad signa susteemi mis roogib ohtul tundite viisi ja keegi ei reageeri

JFK
7 aastat tagasi

Võib oleks tõesti parem,kui lasteaia nimi oleks Vikersaar
.

...
7 aastat tagasi

Vikerkaar on valmis juba üle aasta. Raha läheb pigem ikka programmi teistele veel valmivatele hoonetele?

irw
7 aastat tagasi
Reply to  ...

raha on alati läinud sinna,kus seda juba on

Toivo
7 aastat tagasi

Vikerkaar,mitte Vikersaar.