Lääneranna vald võib sündida novembris

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lõuna-Läänemaa haldusreformituur  (urmas lauri) Koonga vallavanem Koonga vallavanem Mikk Pikkmets näitab kaardlil ajakirjanik Lehte Ilvesele, milliseks kujuneb ühisvalla piir. Foto: Urmas Lauri

Varbla, Koonga, Lihula ja Hanila valla ühinemisel tekkiv Lääneranna vald võib sündida novembris, augustis kogunevad volikogud ühinemislepingut arutama, kirjutab Pärnu Postimees.

“Lepingu tööversioon on peaaegu valmis,” ütles Koonga vallavanem Mikk Pikkmets. “Augustis alustavad volikogud selle lugemisega, septembrisoktoobris on rahvakoosoleku ja ideaalis võib novembri volikogudes lõppotsus sündida.”

Ühendvalla keskus on planeeritud Lihulasse. Mujale jäävad teenuskeskused, kus on sekretär-registripidaja, sotsiaaltöötaja ja poole kohaga arendustöö spetsialist. Ehitusnõunik hakkab teenuskeskuses vastu võtma korra nädalas, teised ametnikud vastavalt vajadusele.

Lääneranna volikogus on 21 liiget, kes valitakse ühes ringkonnas. Senist valdade elanikkonda arvestades prognoosis Pikkmets, et Koonga elanikke võib ühendvalla volikogus esindama hakata vähemalt neli ja Varbla elanikke vähemalt kolm volinikku.

Lääneranna vald saab ühinemispreemiaks ligemale 1,2 miljonit eurot, millest iga senine vald investeerib 200 000 enda valikul ja 400 000 läheb ühinemiskuludeks.


Vt ka: "Lääneranna valla investeerimisplaanid on ühinemistoetusest tosin korda suuremad"

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
valla
7 aastat tagasi

valla maakondliku kuuluvuse otsustab vabariigi valitsus.

Marko
7 aastat tagasi

Loodan, et riik otsustab uue valla kuuluvuseks Läänemaa. Hanila ja Lihula Pärnumaa alla??? Uskumatu

normaalne
7 aastat tagasi
Reply to  Marko

Miks mitte, sobib! Väga hea valik!

Eh
7 aastat tagasi
Reply to  Marko

Mulle sobimas Pärnumaa…väga hea

Lugeja
7 aastat tagasi
Reply to  Marko

Riik ei otsusta midagi, kui vabatahtlik ühendus on, mis maakonda parajasti minnakse.

Raul
7 aastat tagasi

Kokkulepe ehk sõlmitakse novembris. Uued vallad sünnivad ikka järgmise aasta valimiste käigus. Juhul, kui nad just erakorralisi valimisi ei tee.