ERR: Kaljurand loobus riigikogus presidendiks kandideerimast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Marina_Kaljurand_2011

Reformierakonna presidendikandidaadiks pürgiv Marina Kaljurand (pildil ütles, et annab Siim Kallasele võimaluse kandideerida presidendiks riigikogus ning palub vajadusel endale toetust valimiskogus.

Kaljurand ütles "Aktuaalsele kaamerale" antud intervjuus, et Siim Kallase meeskond arvab, et temal on suurem toetus riigikogus, kuid Kaljuranda toetavad paljud kohalike omavalitsuste liikmed.

Ta lisas, et kui riigikogu teeb omavahel koostööd ja poliitikutel on tahe valida Eestile parim president, siis tehakse seda riigikogus. "Kui see ei õnnestu, siis on valimiskogul samasugune õigus presidenti valida," märkis Kaljurand.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hmm
7 aastat tagasi

Veame kihla, et presidendiks saab Nestor? Klassikaline kokkulepitud valimiskampaania- võtja on alguses varjus ja vaikne, kired on lõkkele löönud nende ümber, kes isegi teavad, et nad presidendiks päriselt ei kandideeri.

....
7 aastat tagasi

Siim Kallas ja Eiki Nestor -EI !!!!!!!!!!!!!!!

qw
7 aastat tagasi

Ainus, kes mingil juhul ei sobi, on Kaljurand. Ilmselt sai ta ise või tema meeskond aru, et Riigikogus teda ei valita. Loodab valimiskogu peale. Mina loodan, et valimiskogu ei ole loll

naine
7 aastat tagasi

sobivad oleks kas Jõks,Helme või Kaljurand.Kallas on ju tüüpiline reffiesindaja ja kuhu see valitsemine on riiki viinud näeme praegu.Kas tõesti inimesed tahavad,et kõik läheks veel hullemaks ???

2. kodanik
7 aastat tagasi
Reply to  naine

Ka Kaljuranna puhul ei tohi unustada tema tugevat reformierakondlikku tausta. See, kui Reformierakonna minister reklaamib ennast kui parteide ülest ja välist kandidaati, on ikka paras häma. Mis muidugi näitab, et tegu on kogenud poliitikuga… :))

Juku
7 aastat tagasi

Prouva sai aru et nii vöi naa presidendiks ta niikuinii ei saa.
Presidendiks saada vöib vaid üks
Kelleks on Allar Jöks.

joks
7 aastat tagasi
Reply to  Juku

ei saa kunagi püünele

penskar
7 aastat tagasi

See Siioni tark on üleharitud. Pikk kommentaar aga eestlane sellest mulinast aru ei saa.Järelikult mõtetu möga.

Üeharitud penskarile
7 aastat tagasi
Reply to  penskar

Nagu ma aru saan siis isegi penskar sai sellest aru nii et ehk on teistel ka lootust. Soovitaks tutvuda siiski algallikaga ja esitada küsimus, miks ja kelle poolt see kirja pandud on. Äkki hakkab eestlasel mõistus siis ka koju tulema.

2. kodanik
7 aastat tagasi

Saab siis näha, kas proua seekord peab oma lubadust astub Reformierakonna liikmeks… :))

"Siioni tarkade protokollid"
7 aastat tagasi

Meil on vaja anda gooide kasvatusele selline suund, et juba enne ettevõtmiste alustamist, mis nõuavad algatust, neil käed langeksid lootusetult longu. Vaid nii on võimalik tagada juudaklanni kestmine läbi aegadae. Pingutus, mis tekib tegevusvabadusest, nõrgendab jõudu, kohates võõra vabadusega mis on gooidele orjus. Nii sünnivad rasked moraalsed konfliktid, pettumused, äpardumised. Kõige sellega meie väsitame gooid nõnda ära, et sunnime neid jätma meile rahvusvahelise võimu, mis oma olemuselt suudab endasse imeda terve maailma riiklikud jõud ja moodustada ülivalitsuse. Kaasaegseid valitsejaid meie asendame hirmutisega, mille nimetame ülivalitsuslikuks administratsiooniks. Selle käed on sirutatud igale pool otsekui tangid nii kolossaalse organisatsiooniga, nii et rahvad… Loe rohkem »

Juku
7 aastat tagasi

Kaval tädi. Riigikogus poleks nagunii ühelgi reformaril hääli kätte saada..

Nimijuhan
7 aastat tagasi

nh siis paneb ameerika jalle oma mehe