Virtsu kooli direktoriks saab Stanislav Nemeržitski

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Stanislav Nemeržitski
Stanislav Nemeržitski. Foto: erakogu

Virtsu kooli uueks direktoriks saab Tallinna ülikooli kasvatusteaduste doktorant Stanislav Nemeržitski, kes oli ainus kandidaat sellele ametikohale.

Nemeržitskil (sünd 1982) on psühholoogiamagistri kraad Tallinna ülikoolist. Ta on Tallinna ülikooli kasvatusteaduste instituudi doktorant ja töötanud samas ülikoolis lektorina. Oma teadustöös on ta uurinud loovust koolis kui keskkonnas ja õpilaste loovust.

„Võib-olla kõlab see suurustlevalt, kuid Virtsu kooli direktoriks kandideerisin ma missioonitundest. Mul on väga hea haridus ja tahaksin midagi tagasi anda sellest, mida ma olen saanud,” ütles Nemeržitski.

Tallinnas sündinud, kasvanud ja koolis käinud Nemeržitski ütles, et Virtsust oli ta seni ainult läbi sõitnud, aga Läänemaaga on ta seotud küll: Haapsalu on talle juba aastaid olnud suvekoduks. Läinud reedel käis Nemeržitski esimest korda Virtsu kooli vaatamas. „Väga südamlik. Täpselt nii väike, et algajale direktorile paras amps hallata,” ütles ta.

Nemeržitski plaanib Virtsu kooli juhtida vähemalt viis aastat. „Aga võib-olla saab sellest mu elu armastus,” lisas ta.

Et kooli direktor on Nemeržitski sõnul osa kogukonnast, peab ta plaani edaspidi Virtsu kanti elama kolida.

„Tundub olevat tubli inimene. Loodame, et saab hakkama,” ütles Hanila abivallavanem Martin Tee.

Nemeržitski alustab tööd 22. augustil. Viimased kuus aastat kooli juhtinud Airi Aavik lahkub ametist ja hakkab tööle Haapsalu kutsehariduskeskuses haridustehnoloogina.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
jah
7 aastat tagasi

on tugev kool, tublid õpetaja, tragid lapsed ja on tore kui tahetakse omi teadmisi jagada.

ma
7 aastat tagasi

Ainult edu ja pealehakkamist!