Nice’i terrorirünnakus hukkus kaks Eesti kodanikku

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

kyynal foto martin birkin

Välisministeerium sai eile hilisõhtul Prantsusmaa ametivõimudelt kinnituse, et Nice’is toimunud terrorirünnaku tagajärjel hukkunute seas on kaks Eesti kodanikku.

„Täna on Eesti jaoks kurb päev. Me peame esmakordselt tunnistama karmi paramatust, et terrori valus puude on tabanud meid kõige kurvemal moel," ütles Eesti peaminister Taavi Rõivas. "Eile hilisõhtul saime Prantsusmaalt lõpliku kinnituse, et me oleme Nice´i tragöödias kaotanud kaks Eesti inimest – vanaema, kes jalutas tol saatuslikul õhtul promenaadil oma lapselastega, ja noore talendi, kes nautis sealsamas ilutulestikku koos kaaslastega Euroopa Innovatsiooniakadeemiast."

"Mitte kunagi varem ei ole nüüdisaja terrorism puudutanud Eesti inimesi nii lähedalt nagu möödunud nädalal Prantsusmaal. Terroristidel õnnestus meile valusalt haiget teha. Aga me ei tohi alla anda. Me peame kahe oma kodaniku ja kümnete teiste mälestuseks olema tugevad. Vaid nii saame pimedast vihkamisest kantud terrorilainele vastu astuda ning öelda, et me ei murdu ega lase hirmul kahjustada väärtusi ja vabadusi, mis teevad meist üksteisest hoolivad ja lugupidavad inimesed," sõnas peaminister. "Avaldan kaastunnet hukkunute lähedastele. Mõelgem täna nende kahe Eesti inimese peale ja mõelgem nende perede peale. Aga mõelgem ka oma lähedaste peale. Hoidkem ja toetagem üksteist."

Välisministeerium on ühenduses hukkunute lähedastega ning Pariisi saatkonnast Nice’i lähetatud Eesti diplomaat nõustab ja abistab neid igakülgselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kilu
7 aastat tagasi

See veri on kõigi nende inimeste südametunnistusel, kes seda rahvast euroopasse, sh ka meile, sisse tassiv ad. Nimesid teate isegi.
Jutt, et nad on samasugused inimesed nagu meie, on täielik jamps. Meie inimesed ei käi massimõrvu sooritamas.

Hardil on õigus - viha on päritav
7 aastat tagasi

Geneetika on bioloogia haru, mis uurib pärilikkust, geenide struktuuri ja funktsioone ning nende materiaalseid aluseid, päriliku varieerumise mehhanisme, seaduspärasusi, põhjusi ja ulatust ning nende mõju rakkudele, organismidele, perekondadele ja populatsioonidele.

juss
7 aastat tagasi

Lollakad vä? Vihkamine pole päritav! Võta siitsamast üks eestlasest titt ja las kaltsupead kasvatavad üles, see sul juba tuljakut ei tantsi!

Hardi
7 aastat tagasi

Kaastunne lähedastele, jagame nende leina. Kahjuks pime vihkamine on nende inimeste geneetiline iseärasus ja selle vastu ei ole meil midagi, mis seda vihkamist vähendada võiks.Need iseärasused ei rikasta küll kedagi!

Piret
7 aastat tagasi
Reply to  Hardi

Kurb. Vägagi. Aga geenidega on inimeste tunnetel ja vihal, uskumustel ja kasvatusel küll väga vähe pistmist. Pigem lastetuba, maailmavaade, harimatus ja piiratus ja pime usk.