Noored keelpillimängijad ei puhka ka suvel

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi I
Dirigent Lehari Kaustel orkestriga Vormsi seltsimajas. Foto: erakogu

Juuni lõpus- juuli alguses said XXII keelpillimängijate suvekursusel kokku noored viiuli- ja tšelloõpilased, et koos omandada uusi teadmisi ja tunda rõõmu koosmängust.

Kui 20 aastat toimus rahvusvaheline keelpillimängijate suvekursus Haapsalus ja osalejaid oli üle Eesti erinevatest muusikakoolidest ning ka Soomest ja mujalt siis teist aastat korraldas Haapsalu Kontserdiühing koostöös C. Kreegi nimelise Haapsalu muusikakooliga kursuse Lääne- Eesti muusikakoolide keelpilliõpilastele Vormsi saarel. Seekord olid osalejad Haapsalust, Lihulast, Kärdlast, Emmastest ning üks noormees isegi Jõhvist, kokku ligi 30 noort.

Kursus oli siiski ka rahvusvaheline, sest Soome tšelloõpetaja Sanna-Kaisa Ruoppa osales kursusel juba teist aastat. Teised õpetajad olid aga Haapsalust.

Kõige toredam oli jälgida vaid aasta viiulit ja tšellot õppinud Emmastest ja Haapsalust päirit laste suurt huvi ja tõsist pingutamist, et suurematega ikka sammu pidada.

Viis päeva möödus lennates. Päevad olid täis orkestri ja ansambli tunde ja harjutamiseks kasutati nii ööbimiskoha Rumpo Mäe Talu ruume kui ka Vormsi koolimaja saali. Loomulikult ei puudunud ka hingetõmbepausid mis enamasti veedeti Rumpos vees mõnuledes või metsa alt maasikaid korjates.

Neljanda päeva õhtul esitati omandatud kava Vormsi seltsimajas. Dirigent Lehari Kaustel ei pidanud paljuks ka enne kontserdi algust seltsimajast möödujaid kontserdile kutsuda, sest laste pingutus oli seda väärt et neid ikka kuulama tuldaks. Kuigi esinejaid oli lõpuks siiski rohkem kui kuulajaid andsid nii orkester kui ansamblid, kus mängisid ka õpetajad, endast parima. Ning aplaus oli piisavalt tugev ja tunne väga hea.

Järgmisel hommikul suundus kogu seltskond Haapsallu, et Krahviaias teha üllatusesinemine Eesti Rotary klubide tennise meistrivõitluste avamisel ning seejärel kogu kavaga esineda Blu Holmi restoranis. Kontserdiga jäid väga rahule nii õpetajad kui ka õpilased ning loomulikult arvukas publik keda oli seekord palju rohkem kui esinejaid.

Loodetavasti leiab järgmisel aastal kursusele tee enam lapsi ka Lihulast ja Kärdlast, sest väikestes muusikakoolides puudub selline koosmängu võimalus. Suvine koosharjutamine ei lase aga ka sõrmedel rooste minna ja pillil üksinda nurgas norutada.

Ingrid Arro, kursuse korraldaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments