Läänemaa huvikoolid said riigilt 4700 eurot toetust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa huvikoolid Eesti Noorsootöö Keskuse (ENTK) korraldatud projektikonkursi “Varaait vol 12” kaudu kokku 11 800 eurot toetust erinevate tegevuste elluviimiseks ja vahendite parandamiseks. Läänemaa huvikoolidele jagus kogusummast 4700 eurot.

Kolmes maakonnas toetati ühtekokku üheksat projekti. Neist neli keskendub muusikale, kolm spordile, üks üldkultuurile ja üks kunstile. Rahastuse sai kaks Hiiu, kolm Lääne ja neli Saaremaa projekti.

“Ühest küljest julgustame huvikoole, noortekeskusi, koole ja teisi noortega vahetult tegelevaid asutusi ja organisatsioone aktiivsemalt ja mitmekülgsemalt koostööd tegema, sest nii loodavad võimalused, kontaktid ja tegevused on oluliselt avaramad kui üksi tegutsedes,” ütles ENTK suunajuht Gerttu Aavik. “Teisest küljest tähendab koostöö meie jaoks noorte kaasamist projekti koostamise kõikidesse etappidesse alates vajaduste kaardistamisest lõpetades ellu viimisega. Meil on väga hea meel, et edukaid näiteid selle kohta on nii Hiiu-, Lääne- kui Saaremaal, ent ka mujal Eestis.”

3D printimine (14)Lihula Muusika- ja Kunstikool toob projektiga oma kooli disainiõpetuse, mille tarbeks ostetakse 3D-printer, skanner ja nendele nõudmistele vastav arvuti. Vahendite abil on lisaks traditsioonilistele ja klassikalistele kunstihariduse õppeainetele anda Lääne maakonna õpilastele võimalus õppida tundma ja kasutama kaasaegse tehnika võimalusi.

Haapsalu Muusikakooli ja MTÜ Rahvamuusik koostöös võimaldatakse Risti, Piirsalu, Kullamaa ja Nissi lastele pärimusmuusikaõpe ning soetatakse pille, mis on eelduseks pärimusmuusika orkestri loomiseks piirkonda.

Eesti Noorsootöö Keskuse projektikonkurss "Varaait vol 12" huvikoolidele eelarve suurus 2016. aastal oli 147 488 eurot. Konkurssi toetab haridus- ja teadusministeerium hasartmängumaksu nõukogu vahenditest.

Projektikonkurss “Varaait vol 12”

Läänemaa

  • kunst; Lihula Muusika- ja Kunstikool; “Digitaaltehnika Lihula kunstikoolile” – 1500
  • muusika; Haapsalu Muusikakool; “Pärimusmuusika orkestri loomine Ristil” – 2000
  • sport; Läänemaa Spordikool; “Õppe- ja spordivahendite uuendamine ja kaasajastamine Läänemaa Spordikoolis” – 1200

Hiiumaa

  • muusika; Käina Huvi- ja Kultuurikeskus; “Kellamängud ja täisviiul muusikaosakonna õpilastele” – 1000
  • muusika; R. Tobiase nim. Kärdla Muusikakool; “Pillitoetus” – 500

Saaremaa

  • muusika; Orissaare Muusikakool; “Mobiilne helistuudio” – 2500
  • sport; MTÜ Orissaare Sport, Orissaare Spordikool; “Puslematid Orissaare Spordikoolile” – 700
  • sport; Saaremaa Spordikool; “Laskmise varustuse kaasajastamine” – 1400
  • üldkultuur; MTÜ RSK Riimes; “Tantsusaali uute kõlarite soetamine” – 1000
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments