Ameerika autode šõu: kõige uuem vana ameeriklane

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ameerika autode näitusel võib tänavu teiste kaunitaride seas uudistada 1964. aasta Ford Thunderbirdi. Auto omanik Janek Küppar lõpetas auto restaureeerimise paar päeva tagasi.

Janek Küppar (33) toob Haapsallu temast paarkümmend aastat vanema lumivalge maanteelaeva „Loodan, et saan ikka valmis,“ ütles Küppar eelmisel neljapäeval Lääne Elule.

Auto omanik ütles, et seesama auto on ka varem Haapsalus ameeriklaste kokkutulekul käinud. „Eelmine omanik oli sellega kümme aastat tagasi seal,“ nentis Küppar.

Janek Küppari oma on Ford Thunderbird viimased paar aastat olnud. Küppari sõnul pole see automudel tema eluunistus olnud. „Pigem sattus kätte, hind tundus soodne,“ arutles omanik. „Praegu, pärast pooleteise aasta pikkust taastamist ma enam nii ei ütleks.“ Auto taastamine on Küppari sõnul kallis lõbu.

„Juppe meil siin ju saada ei ole, kõik tuleb USAst tellida,“ lausus auto taastaja. Õnneks on Küpparil Suure lombi taga üks tuttav Thunderbirde lammutuskoda, sealt saab. Aga nii kaugelt võtab jupi tellimine oma pooltesit kuud aega. Ja ikka ja jälle avastad, et mingi osa on puudu, tuleb tellida. Nii see aeg kulub.

Küppar teadis rääkida, et eelmine omanik oli autot oma kümme aastat taastanud. „Plekid olid tehtud, kuid kõik tuli taas lahti harutada, sest auto pidi saama originaalvärvi – Wimbledon white,“ selgitas Küppar ja lisas, et salongitööd on palju aega võtnud.

33aastane Janek Küppar nakatus Ameerika autopisikuga oma 20 aastat tagasi. „Kümme aastat tagasi oli mul 1974. aasta Dodge,“ meenutas oma eelmisest autost kümme aastat vanema Ford Thunderbirdi omanik.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments