Parvlaev Ionas naases Saaremaa liinile

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu sadam (1) Hiiumaa, Ionas ja Mercandia VIII (urmas lauri)
Parvlaevad Hiiumaa, Ionas ja Mercandia VIII Virtsu sadamas. Foto: Urmas Lauri

Tehniliste rikete tõttu remondis olnud parvlaev Ionas naasis kolmapäeva õhtul liinile ning alustas reisijate teenindamist Virtsu-Kuivastu liinil.

“Parvlaeva Ionas rikete põhjustele on saadud jälile tänu kohale kutsutud diiselgeneraatorite valmistajatehase esindaja sekkumisele. See annab lootust, et laev juuli tipphooajal ja sealt ka edasi teenindab täisvõimsusel nii nagu graafik ette näeb,” teatas Väinamere Liinid.

Saaremaa ja mandri vahel kehtib kolme laeva graafik, kus põhilaevana on liinil parvlaev Hiiumaa ning lisalaevadena parvlaevad Mercandia ja Ionas. Viimased sõidavad vastastikku tööpäevadel teisipäevast-neljapäevani ajavahemikus kell 10-20 kumbki 12 reisi, esmaspäeval ja laupäeval kell 9-21 on mõlemal 14 reisi, reedel ja pühapäeval kell 9-23 teeb kumbki laev 16 reisi.

Kokku on Kuivastu-Virtsu liini täisvõimsusel sõiduplaanis esmaspäeval ja pühapäeval 62 reisi ööpäevas, teisipäevast neljapäevani 56 reisi, reedel 64 ja laupäeval 60 reisi.

Parvlaev Ionas jäi elektrisüsteemi rikete tõttu Virtsu sadamase seisma laupäeval. Saaremaa Laevakompanii kutsus pidevalt rikki minevat parvlaeva Ionas remontima eksperdid piiri tagant.

Kui nädala sees suudavad parvlaevad Hiiumaa ja Mercandia VIII teenindada Virtsu-Kuivastu liini ilma ooteaegadeta, siis reedel ja pühapäeval on kolmanda laeva ressurss järjekordadeta liikluse jaoks hädavajalik, nentis Väinamere Liinid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments