Cameron: peaksime püüdma olla EL-ile võimalikult lähedal

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

David_Cameron_officialBriti ametist lahkuv peaminister David Cameron (pildil) ütles täna viimases pöördumises parlamendile, et Suurbritannia peaks pärast Brexitit “üritama olla Euroopa Liiduga nii lähedane kui võimalik”.

Alamkojas küsimustele vastates ütles Cameron, et tema nõuanne oma järeltulijale Theresa Mayle on, et Briti kaubanduse, koostöö ja julgeoleku huve teenib kõige paremini lähedane suhe Euroopaga.

“Minu soovitus oma järeltulijale, kes on hiilgav läbirääkija, on, et peaksime olema kaubanduse, koostöö ja julgeoleku huvides Euroopa Liiduga nii lähedased kui võimalik,” ütles Cameron saadikutele. “Inglise Kanal ei muutu sellest laiemaks, et me Euroopa Liidust lahkume ning me peaksime püüdlema suhet, mis oleks Ühendkuningriigile kasulik.”

Peaminister rõhutas, et on oluliselt tähtis, et Briti firmadel oleks ka edaspidi juurdepääs ühisturule.

Alamkoja liikmed tõusid üksmeelselt ja tänasid Cameroni kuueaastase peaministriks oleku eest pika aplausiga.

Cameron pälvis tunnustust töötuse vähendamise, riikliku tervishoiusüsteemi parandamise ja haridusvõimaluste mitmekesistamise eest. Külaliste rõdul jälgisid istungit ka Cameroni abikaasa ja lapsed.

Cameron esitab täna kuninganna Elizabeth II-le Buckinghami palees tagasiastumispalve, seejärel asub peaministri kohale senine siseminister Theresa May.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments