Virtsu merepäeval peeti esimest korda paarisvõrkpalliturniir

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu merepäevade võrkpalliturniir (Paula-Marit Leiumaa)

Nädalavahetusel pidas Virtsu rahvas merepäeva. Kesksuvine kultuuriüritus, mis toimub alati juulikuu teisel laupäeva, korraldati sel aastal juba 49 korda. See on üritus, mis toob ühel suvisel nädalavahetusel Virtsusse mitme põlvkonna jagu inimesi. Lahutamatuks osaks selle päeva juures on aastakümneid toimunud võrkpalliturniir.

Selle aasta võrkpalliturniir toimus uues formaadis. Esmakordselt peeti paaristurniir.

Kokku asus võistlustulle kuus paari. 12 vaprat meest olid turniiri alguses kõik ühel pulgal. Nimelt võistluspaarilise tõmbasid endale kõik mängijad ise. Kes ühesugused numbrid said,need ka koos mängisid. Ja selle tulemusena kujunes enneolematult pingeline võistlus, kus kõik mängisid kõigiga läbi.

Kõik paarid olid võrdsed ja mängud kaasakiskuvad. Selle tulemusena selgitati esikolmik alles pärast geimipunktide lugemist. Sest kõik muu: mänguvõidud, geimivõidud olid võrdsed ja esikolmiku vahel tekkis nn surnud ring.

Pärast punktide kokkulugemist selgus esikolmik. Virtsu Merepäevade paarisvõrkpalliturniiri võitsid Raiko Vänt/Timo Steinberg. Hõbedased autasud võitsid Urmas Pülzü/Gert Laurimäe. Kolmandaks jäeti Vaido Veek/Toomas Vestli.

Turniiri korraldas Hanila Spordiselts.

Millal esimest korda varasema nimega kalurite päeva võrkpallivõistlust peeti, ei mäleta enam ürituse ellukutsujadki.

Virtsu spordi grand old man, peatselt 85. sünnipäeva tähistav Martin Vänt muutub samuti mõttesse:”Ega ei mäleta enam. Vaevalt esimestel kalurite päevadel seda tehti. Kalurite päev toimus siis hoopis mujal. Arvan, et rong oli ka oma sõidud Virtsu lõpetanud. Aga see turniiritoimumine tuleks välja uurida küll”.

On kuidas on, igatahes alati on kalurite päeval alguse saanud turniirid väga populaarsed. On olnud võistlusi, kus mängud on kestnud hommiku kümnest, õhtu kümneni. On olnud turniire, kus kõikide võistkondade osalussoovi pole korraldajatel võimalik täita olnud. Kuid on olnud ka võistlusi, mis on halva ilma tõttu peetud saalitingimustes. Üldiselt on turniirid osavõturohked ja tasemega, kus osalenud palju nimekaid võrkpallureid, oma ajastu tippe ja Eesti koondislasi.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments