Laskurid said Eesti meistrivõistlustelt kaheksa medalit, kuid ei ühtegi võitu

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kerli Neljas, Lydia Kurus, Triin Kuusik, Küllike Sinisalu. Foto Mati Seppi

Kerli Neljas, Lydia Kurus, Triin Kuusik ja Küllike Sinisalu. Foto Mati Seppi

Eesti täiskasvanute ja juunioride meistrivõistlustelt laskmises võitsid Läänemaa laskurid tänavu kolm hõbe- ja viis pronksmedalit, lisaks arvukalt medalilähedasi tulemusi. Üle pika aja jäime ilma kuldmedalita.

Hõbemedaliga noormeeste harjutuses 60 lasku vabapüstolist üllatas Elari Tahvinov, kes kogus uueks isiklikuks rekordiks 497 silma. Kaotus esikoha võitnud Valga poisile kolm silma. Neidude spordipüstolis tuli samuti hõbemedalile Lydia Kurus 546 silmaga. Samas oli täiesti võimalik võita kuldmedal. Võitjal oli samuti 546 silma ja ümberlaskmise Lydia kaotas. Kerli Neljas võitis 538 silmaga pronksmedali, viies koht Grete Sammal 518 silma ja üheksas koht Kärt Vassar 482 silmaga.

Naiste spordipüstolis võitis pronksmedali Triin Kuusik, kes põhivõistluse tulemusega 563 silma läks viiendana finaali. Seal õnnestus oma kohta parandada ja tasuks medal.

Naiste võistkond, kes talvel tuli Eesti meistriks õhupüstolilaskmises, tuli spordipüstoli harjutuses Narva ja Kaiu esinduste järel kolmandaks. Võisteldi koosseisus Triin Kuusik, Lydia Kurus, Küllike Sinisalu.

Tublilt esinesid püssi noormehed. Silver Loorens võitis hõbemedali 579 silmaga (võitja 580), viies oli Martten Tiitsma 572 silmaga ja 15. kõvasti alla oma võimete lasknud Kristjan Tiitsma 561 silmaga. Haapsalu võistkond või oleks õigem öelda Linnamäe meeskond tuli täiskasvanute arvestuses kuuendale kohale. Seejuures jäi kolmandast kohast lahutama kolm silma, mis tulemusi vaadates ei olnud sugugi ületamatud.

Noormeeste standardharjutuses 3×40 lasku tegi uue isikliku rekordi 1088 silma Martten Tiitsma. Üllatav oli, et niivõrd pika ja paljulasulise harjutuse esimesed seitse lasevad kümne silma sisse. Esikoht Männikule 1092 silma, teine koht Narva 1088, kolmas koht Männikule 1088 ja neljas meie Martten 1088 silma. Midagi ei ole teha, spordis on reeglid paigas ja kui sa ei ole ikka teine, siis jäädki sama silmaga neljandaks. Kuidas teiste spordialadel on ei tea. Kuuldavasti on võimalik kõvasti kisades järjestust muuta.

Meeste püstoliharjutustes võitis Haapsalu võistkond koosseisus: Raal Kurus, Jaago Kajalainen, Karl-Adam Kaustel pronksmedali täiskaliibrilise spordipüstoli (nn. revolvriharjutus) ja olümpiakiirlaskmise harjutuses.

Individuaalselt oli mõlemas harjutuses võistkonna veduriks Raal Kurus, kes oli neljas olümpia kiirlaskmises 548 silmaga ja neljas revolvriharjutuses 569 silmaga. Püstoli meesjuunioridest sai Ott Kaljura viienda koha olümpia kiirlaskmises 499 silmaga ja kuuenda koha spordipüstolis 533 silmaga.

Kõik olukorrad, kus tekkisid „nibin-nabin seisud” lõppesid paraku sportlikult meie laskurite kahjuks. Eks kindlasti oli selle üheks põhjuseks ebakindlus treeningute läbiviimisel viimase 1,5 kuu jooksul. Vehklemishalli ehitaja suutis lasketiiru viia sellisesse seisukorda, et kunagi ei olnud teada, kuidas täna on võimalik treeninguid läbi viia või tuleb järjekordselt treening ära jätta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments