Ossinovski: VKG tehaste taaskäivitus vähendab töötute arvu 5 protsenti

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

ossinovski langovits5

Jevgeni Ossinovski. ARVO TARMULA

Tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski sõnul tähendab Viru Keemia Grupi (VKG) kahe tehase taaskäivitamine Ida-Virumaal seda, et piirkonna töötute arv väheneb 5 protsendi võrra.

"On hea meel, et nafta hindade mõõduka taastumise, aga eeskätt riigi operatiivse tegutsemise tulemusena on VKG valmis 350 Ida-Virumaa koondatut taas tööle võtma," kirjutas Ossinovski suhtlusvõrgustikus Facebook. "Aitäh VKG-le hea koostöö ning sotsiaalselt vastutustundliku tegutsemise eest. Ainuüksi see samm vähendab piirkonna töötute arvu 5 protsendi võrra."

Ossinovski sõnul on riik suurima tööpuudusega piirkonna toetamiseks käivitanud töökoha loomise toetuse ning käivitanud ka täiendavad tegevused inimeste tööle aitamiseks Euroopa Globaliseerumisega Kohanemise fondi abiga. Ossinovski kinnitusel toetab riik hoogsalt ka uute tööstusalade rajamist sellesse piirkonda.

Töötukassa sõnul tähendab VKG teade tehaste taaskäivitamine ja 350 inimese palkamine, et Ida-Virumaal langeb registreeritud töötus 0,6 protsendipunkti võrra ehk 10,6 protsendile – tegemist on seega märkimisväärse näitajaga.

Käesoleva aasta alguses ligi 500 töötaja koondamisest teatanud VKG otsustas taaskäivitada kaks konserveeritud Kiviter-tehnoloogial töötavat vabrikut ehk 4. ja 5. gaasigeneraatorjaama, mille tegevus oli rekordiliselt madala naftahinna tõttu jooksva aasta algusest konserveeritud. Nii saab ettevõte tööle tagasi võtta 350 inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments