Noorjalgpalluritel on tihe suvi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

getreu trenn

Haapsalus peeti ka tänavu jalgpallilaagrit. Foto: erakogu

Käes on kesksuvi ja reeglina tähendab see Eesti noorte meistrivõistlustel mängivatele jalgpalluritele puhkust kevadringi ja sügisringi vahel. Samas on alati puhkuseks olev poolteist kuud meie noortel olnud tihe. Just suvel tuleb ära kasutada aeg, mil mängida erinevatel turniiridel ja teha ka ettevalmistus sügisringi Eesti noorte meistrivõistluste mängudeks.

Laagrid tulevad kasuks

Meie noored jalgpallilapsed saavad suvel osaleda mitmes jalgpallilaagris. Eesti jalgpalli liidu ja Rimi suvelaagrid on igal aastal saanud järjest enam populaarsemaks. Kohe kui suvelaagrite registreerumine algab, on üsna kiiresti Haapsalus toimuvates laagrites kohad kinni. Sellel suvel toimuvad laagrid Haapsalus juba kuuendat aastat. Laager peeti 13.-17. juunini ja laager tuleb ka augustis.  

Neljapäevase seisuga oli augusti laagrisse Haapsalus veel üheksa vaba kohta. Esimest suve toimus sel aastal taoline laager ka Lihulas. Juuni laagris osales Lihula jalgpalliväljakutel 22 last.

Lisaks Eesti jalgpalliliidu korraldatavatele laagritele on aastaid oma lastele laagreid organiseerinud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi. Üheksandat aastat oma jalgpalluritele laagrit korraldav klubi on seda teinud Paatsalus, Üdrumal, Tuksis, Kuressaares ja Virtsus. Laagrite mõte on nii lõbus suvine koosviibimine jalgpalliga, kui ka meistrivõistlustel mängivate noorte ettevalmistus sügisringi mängudeks.

Mitmed meie noored osalesid Eesti noortekoondises

Meie noortele on eriline olnud 2016. aasta suvi ka selle poolest, et mitmed jalgpallurid on osalenud Eesti noortekoondiste laagrites. Lõuna-Läänemaa JK U15 neiu Marjana Kuldsaar on suvel kahel korral osalenud U15 koondise laagris. Finaal saabub meie noorele andekale tütarlapsele aga augusti algul peetaval Balti turniiril.

Läänemaa JK U17 jalgpallurid Siim Suitsberg ja Andre Kaja osalesid esmakordselt Eesti U17 koondise laagris. Just fakt, et järjest enam meie noori osaleb koondiste laagrites, pääseb järgmisse laagriringi, või mahub juba sootuks lõppvalikusse on treeningute kvaliteedi näitaja.

Meie noored osalevad suviti palju ka erinevatel turniiridel. Sama toimub ka käesoleval aastal.
Läänemaa jalgpalliklubi 2000 (U17) aastal sündinud poisid osalevad Saksamaal Rendsburgis toimuval sõpruslinnade turniiril. Võistkonnaga sõidab kaasa klubi treener Mart Pulst.

Treeneri sõnul osaletakse veel klubi 2004 (U13) aastal sündinud poistega Pärnu Cupil. Lisaks on nagu kevadelplaanis mängida treeningmängud Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi võistkondadega.

Treeningutega alustatakse Pulsti sõnul 18. juulil. Sama klubi 2006 (U11) aastal sündinud poisid mängivad treener Triin Vellemäe sõnul kaasa Pärnu Cupil ja juuli lõpul ka Raplas toimuval jalkafestil.

Treener Aavo Tomingas kiikab aga võimaluse poole, mis viiks noored mängima rahvusvahelisele turniirile Kuressaare CUP-le. Ilmselt mängib klubi tütarlaste naiskond, treener Triin Vellemäe juhtimisel ka Läänemaa naiste meistrivõistlustel Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi plaanides on osalemine 2004 (U13) aastal sündinud tütarlastega Rapla jalkafestil juuli lõpus.

U15 ja U17 neidudega osaleme naiste Läänemaa meistrivõistlustel 6.augustil Lihulas. Klubi U14 (2003) poeglapsed laagerdavad 30. juulist kuni 3. augustini Virtsu, kuhu sisse mahuvad ka mitmed treeningmängud. Sama võistkond osaleb ka Pärnu CUP-il.

Suvine aeg on Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubile ka turniiride korraldamise aeg. Juba teist aastat tuleb Massu rannajalgpalliturniir. Sellel aastal 14.augustil toimuv, toob lisaks põnevale turniirile kohale taas Eesti rannajalgpallikoondise liikmed ja muudki põnevat. Päris väikestele, 7.-9. aastastele on Lihulas tulemas jalgpallivõistlus „Tere kool.”
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments