Grammy saanud bluusilauljatar Beth Hart tuleb Haapsallu esinema

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Beth-Hart_115_by-Greg-WatermannIga-aastasest Ameerika autode šõust on kujunemas Eesti üks olulisemaid muusikasündmusi, sest järgmisel nädalavahetusel saab Haapsalus näha hetke täielikku tippu bluusimaailmas – Beth Hart Ameerikast.

Beth Hart (s 1972) on Californiast pärit bluusi- ja jazzlaulja, sõnadekirjutaja ja muusik, kes sai tuntuks 1999. aastal oma teiselt albumilt pärit singliga „LA Song”. Hart alustas klaverimänguga neljaselt, hiljem õppis Los Angelesi kunstikoolis laulmist ja tšellot.

Beth Hart on välja andnud seitse stuudioalbumit ja ühe live-albumi. Lisaks sooloalbumitele on Hart bluusilaulja ja – kitarristi Joe Bonamassaga teinud kahasse kaks albumit. Praegu töötab Hart oma kaheksanda sooloalbumi „Slash“ kallal, see peaks ilmuma tänavu augustis.

2013 ilmus Hartil koos Bonamassaga salvestatud album „Seesaw”, mis tõusis Billboard Top Blues Album edetabelis esikohale. Nende järgmine ühistöö „Live In Amsterdam“ hõivas esikoha 2015. aastal. Harti viimane album „Better Than Home” ilmus mullu ja jõudis edetabelite tippu nii USAs kui ka Hollandis.

Koostöös Joe Bonamassaga ilmunud albumi „Seesaw” eest sai Beth Hart kaks aastat tagasi Grammy auhinna. Aastatel 2014 ja 2015 pälvis Beth Hart Blues Music Awardi poolt parima naisbluusilaulja kategooria nominatsiooni.

„Beth Harti näol on tegemist täiesti vapustava häälega bluusilauljaga,” sõnas Radio Mania omanik ja saatejuht Margus Pilt. „Lisaks kogu tema omaloomingule soovitan netist kuulata ka Beth Harti tõlgendust Led Zeppelini „Whole Lotta Love’ist”. See on midagi müstilist! Beth Hart’i Haapsalu esinemine saab olema konkurentsitult selle aasta kõige kõvem kontsert Eestis.“

Beth Hart on sel aastal Euroopas tuuritamas ning seejuures on paljud kontserdid ette välja müüdud. Haapsalu kontsert on Bethi viimane kontsert sel suvel Euroopas. Tagasi Euroopasse tuleb ta alles novembris kuid näiteks Hollandi kontsert oli juba kaks kuud ette välja müüdud.

Kuigi tegemist on kõrgema kategooria artistiga, siis Beth Hartil kontserdikorraldajatele väga erilisi nõudmisi ei ole. Laulja soovib, et lava taga oleks valik salati- ja võileivamaterjale, et nad saaksid ise meelepärase salati või võileiva kokku miksida. Lisaks soovib bänd suurt potitäit kodust köögiviljasuppi, mis on kindlasti gluteeni-, riisi- ja kartulivaba.

Beth Hart viibib oma bändiga Eestis paar päeva ja selle aja jooksul soovib ta tutvuda nii Haapsalu kui Tallinnaga.

Beth Harti kontsert Haapsalu piiskopilinnuse hoovis algab laupäeval, 16. juulil kell 22.


Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments