Kairit Olenko võitis kurtide MM-lt hõbeda ja pronksi

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Kairit_Olenko_olympiav6it_Taipeis

Kairit Olenko. Foto: arhiiv

Kairit Olenko võitis Bulgaarias Stara Zagoras peetud kurtide maailmameistrivõistlustel 100 meetri tõkkejooksus hõbemedali ja kaugushüppes pronksmedali.

Hõbeda sai Olenko ajaga 14,39. Selle tulemusega kordas Olenko 2008. aastal püstitatud isiklikku rekordit. Tõkkejooksu võitis ukrainlanna Yulija Shapoval ajaga 14,25. Eeljooksus oli Olenko aeg 14,82, mis viis ta oma jooksust teisena finaali.

Kaugushüppe pronksmedal tuli neljandal katsega, kui Olenko püstitas uue isikliku rekordi 5,73. Olenko kirjutas oma blogis, et ilm oli tuuline ja sadas paduvihma. Ta lisas, et viiendal katsel püüdsis ta veelgi kaugemale hüpata, aga paraku astus kuue meetrini kandunud hüppe napilt üle.

Olenko osales veel odaviskes, kus tulemus 37,63 andis viienda koha. Olenko kirjutas, et odaviske tulemusega ta rahule ei jäänud. Peale selle segas teda õlavalu. Olenko piirduski odaviskes ainult ühe katsega, et säästa energiat tõkkejooksu finaaliks.

Naiste 4×100 meetri teatejooksus saavutas Eesti naiskond koosseisus Cathy Saem, Emilija Manninen, Marja-Liisa Landar, Kairit Olenko ajaga 50,56 neljanda koha. Võidu võttis Venemaa naiskond ajaga 47.21, püstitades uue kurtide maailma rekordi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments