Ilmar Öövel: ilma ennusta seitsmevennapäeval

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

lilled tarmula

Foto: Arvo Tarmula

Ööl vastu 1. juulit mõõtis Uugla ilmavaatleja Ilmar Öövel 16 kraadi sooja. 1. juuli pärastlõunal oli sooja 26 kraadi. Mullu 1. juulil oli sooja öösel kõigest 8 kraadi ja päeval 16 kraadi. Mullu 2. juulil aga läks äkitselt palavaks – 2. juulil 26 kraadi, 3. juulil 27 kraadi. Need kaks juulipäeva olidki mullu kuu soojemad.

Tänavuse kevade ja suve kohta ütles Öövel, et niiskust ja sooja on olnud parasjagu. Juuni algas 30 soojakraadiga, kahjulikku öökülma ei ole olnud. Esimene äike oli 8. mail ja siis lõi välku ja müristas kolm päeva jutti.

Neile, kes tahavad ilma ennustada, soovitas Öövel tähele panna seitsmevennapäeva (10. juuli). Kui seitsmevennapäeval sajab, siis sajab seitse nädalat jutti. Teisele rahvatarkusele – kui muul ajal vihma ei tule, siis nelipühil ja jaanipäeval ikka tuleb – on Öövel tänavu juba kinnituse leidnud. Mõlemal päeval sadas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments