Läänemaalt esitati koolivõrgu korrastamiseks kaks taotlust

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Taebla uus koolimaja. Eskiis

taeblakooli_eskiis2

Lääne-Nigula vallavalitsus loodab Innovelt toetust Taeblasse uue koolimaja ehituseks.  

Põhikoolivõrgu korrastamiseks taotleb Innovest toetust kaks Läänemaa omavalitsust: Haapsalu linn ja Lääne-Nigula vald, üle Eesti taotleb toetust 34 omavalitsust.

Haapsalu linna taotles Haapsalu põhikooli remondiks 5 miljonit eurot, Lääne-Nigula vallavalitsus Taebla kooli ümberehituseks 2,2 miljonit eurot toetust.  

Ettepanekuid laekus Innovesse 14 maakonna 34 omavalitsuselt, kes taotlevad enam kui 85,5 miljonit eurot. Kõige rohkem taotlusi tuli Harjumaalt – viielt erinevalt vallavalitsuselt. Neli ettepanekut esitasid Ida-Virumaa ja Tartumaa vallad, mujalt oli ettepanekuid vähem. Soovitud toetussummad projekti kohta jäid 201 tuhande ja 5 miljoni vahele.

Haridus- ja Teadusministeerium eesmärk on toetada omavalitsusi põhikoolivõrgu korrastamisel, et viia koolimajad vastavusse õpilaste arvu langusega ning vähendada kulusid. Kokku on selles voorus võimalik välja jagada 46 miljonit eurot Eesti riigi ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toetusraha.

30. juunil sulgunud taotlusvooru said omavalitsused esitada ettepanekuid oma piirkonna põhikoolivõrgu korrastamiseks, et viia koolimajad vastavusse prognoositava õpilaste arvu langusega ning vähendada kulusid. Toetust sai taotleda õppehoone rekonstrueerimiseks, uue ehitamiseks ja sisustamiseks või lammutamiseks. Käesolevas voorus said taotlusi esitada omavalitsused, kes on otsustanud sulgeda gümnaasiumiastme või leppinud kokku riigigümnaasiumi asutamises.

Järgmise sammuna kontrollib Innove taotluse esitaja ja ettepaneku nõuetele vastavust ning vaatab taotlused üle haridus- ja teadusministeeriumi valikukomisjon. Hindamistulemuste põhjal koostatakse pingerida. Innove sisekommunikatsioonijuhi Mari Annuse sõnul peaks pigerida selguma oktoobris.

 Investeerinute kava kinnitab valitsus eeldatavasti novembris.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
...
7 aastat tagasi

L-Nigula lasi võimaluse käest. Leppmaa müüs just hiljuti oma robotlauda ära. Oleks saanud oma valla meestki toetada selle ostuga ja lapsed uue koolimaja.

sorts
7 aastat tagasi

L-Nigula võiks toetust küsida ka PRIAlt uue suurfarmi rajamiseks–seda see hoone ju välimuselt on.
robotlüpsi masinasse ei tule aga robotajupesu ?

krt, leidke ometi arhitekt ,kes oskab inimeste jaoks mõeldud hooneid projekteerida…

soodus
7 aastat tagasi
Reply to  sorts

Kahe miljoni eest on selline laut isegi luksus. Muidu oleks saanud moodulkoolimaja.

Vallakeskus vajab samuti kaasajastamist.